Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

IBCT relatietherapie

Behandelprotocol

Specificaties
Paperback, 208 blz. | NL
Boom | e druk, 2020
ISBN13: 9789024430635
Rubricering
Hoofdrubriek : Psychologie
Juridisch :
Boom e druk, 2020 9789024430635
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Met voorwoord van Andrew Christensen – een van de Amerikaanse grondleggers van IBCT

Hoe help je partners elkaar beter begrijpen en effectiever met elkaar communiceren? Wat kan je doen om stellen te begeleiden richting een betere relatie? Dit boek biedt professionals die relatietherapie geven een nieuwe methode: Integrative Behavioral Couple Therapy (IBCT), een vorm van relatietherapie gebaseerd op de derde generatie cognitieve gedragstherapie. In tien sessies leren partners om onderlinge verschillen te accepteren of tolereren, hun relatie een positieve injectie te geven, verbeteren ze patronen in de communicatie en gaan ze aan de slag met probleemoplossingstraining.

Nieuw in Nederland
Oorspronkelijk ontwikkeld in Amerika, verovert IBCT met dit boek nu ook Nederland. Volgens IBCT komen veel relatieproblemen voort uit verschillen tussen partners die zij niet goed kunnen accepteren. Partners verzanden hierdoor in een strijd tegen elkaar, in plaats van dat ze samen de problemen van het leven aanpakken. In tegenstelling tot andere vormen van relatietherapie helpt IBCT stellen daarom om elkaar eerst beter te begrijpen en onderlinge verschillen – waar mogelijk – te accepteren. Daarna wordt gewerkt aan wat stellen wél kunnen en willen veranderen. Deze combinatie van acceptatie en verandering is uniek aan en kenmerkend voor IBCT. De werkwijze en effectiviteit van IBCT kan rekenen op stevige wetenschappelijke evidentie.

IBCT relatietherapie in 10 sessies
Dit behandelprotocol biedt de professional een duidelijke methode, concrete technieken en vele oefeningen die tijdens en na sessies kunnen worden ingezet. In de praktijk blijkt bovendien dat veel professionals zich de methode relatief makkelijk eigen maken en het ze daadwerkelijk helpt om stappen te maken met stellen.
Meer informatie over IBCT, supervisie, en reguliere en online trainingen vind je op www.ibt-academie.nl.

Specificaties

ISBN13:9789024430635
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:208
Uitgever:Boom
Verschijningsdatum:3-9-2020
Hoofdrubriek:Psychologie

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        IBCT relatietherapie