Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Voluit leven: handleiding voor professionals

Achtergrond, toepassingen en draaiboeken

Specificaties
Gebonden, 224 blz. | NL
Boom | e druk, 2021
ISBN13: 9789024437542
Rubricering
Hoofdrubriek : Psychologie
Juridisch :
Boom e druk, 2021 9789024437542
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In 2009 verscheen het zelfhulpboek Voluit leven. Inmiddels zijn er ruim 50.000 exemplaren van verkocht en wordt het in de volle breedte ingezet in de ggz. Nu is er ook de bijpassende handleiding voor professionals.

Voluit leven is gebaseerd op ACT en MBCT en helpt mensen tot bloei te komen, ook als er sprake is van psychische klachten. Het boek wordt breed ingezet voor mensen die zijn vastgelopen in het leven. Door het sprookje van een lang en gelukkig leven (zonder pijn en verdriet) te laten varen en juist op te merken wat er in je omgaat, kunnen mensen ontdekken wat ze echt belangrijk vinden. Zo gaan ze op weg naar een leven met meer vrijheid en kwaliteit en kunnen ze daadwerkelijk voluit leven.

Deze handleiding voor professionals ondersteunt de manier waarop Voluit leven wordt toegepast als interventie in de behandelpraktijk. Naast het theoretische fundament is er aandacht voor diverse settings en zijn er praktische draaiboeken en protocollen opgenomen. Het boek biedt volop handvatten voor professionals die worden getraind in het werken volgens deze methodiek.

Monique Hulsbergen is zelfstandig psycholoog en auteur. Ze werkte jaren als psychotherapeut en schreef onder meer handboeken voor professionals over cognitieve gedragstherapie, transdiagnostische factoren en de integratie van mindfulness in behandelingen. Ernst Bohlmeijer is hoogleraar Mental Health Promotion aan de Universiteit Twente en auteur. Hij is geïnteresseerd in de positieve psychologie, levensverhalen, compassie en persoonlijke groei.

Specificaties

ISBN13:9789024437542
Taal:NL
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:224
Uitgever:Boom
Verschijningsdatum:4-2-2021
Hoofdrubriek:Psychologie

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Voluit leven: handleiding voor professionals