Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.
,

De overdracht van een algemeenheid van goederen of van een bedrijfsafdeling

(Belgisch recht)

Specificaties
Gebonden, 168 blz. | Nederlands
MAKLU uitgevers | 1e druk, 2018
ISBN13: 9789046609361
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Juridisch : Ondernemingsrecht
Jongbloed : Ondernemingsrecht
MAKLU uitgevers 1e druk, 2018 9789046609361
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De overdracht van een algemeenheid van goederen of van een bedrijfsafdeling is traditioneel een onderwerp geweest dat inzake btw geregeld werd door talrijke administratieve beslissingen, waardoor deze materie minder gekend was en de toepassing ervan in de praktijk het voorwerp was van vele discussies.

Met het Zita Modes-arrest van het Hof van Justitie en een aantal andere arresten drong zich een nieuw administratief standpunt op en een aangepaste wetgeving ter zake in België. Door een nieuwe circulaire te publiceren wou de Administratie hieraan tegemoet komen en duidelijkheid scheppen. Ook het Hof van Cassatie sprak zich intussen uit over de problematiek van al dan niet door te voeren herzieningen van de aftrek in het kader van een overdracht.

Het nieuwe administratieve standpunt wordt in dit boek toegelicht, waarbij de auteurs niet nalaten enkele kritische bedenkingen te plaatsen bij de interpretatie en invulling van de btw-richtlijn 2006/112/EG op het vlak van de overdrachtsproblematiek.

Specificaties

ISBN13:9789046609361
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:168
Druk:1
Verschijningsdatum:19-7-2018
Hoofdrubriek:Ondernemingsrecht

Over Stefan Ruysschaert

Stefan Ruysschaert heeft een economische vooropleiding genoten (UGent). Hij is adviseur bij de FOD Financiën. Hij is auteur van talrijke bijdragen op fiscaal vlak in toonaangevende tijdschriften en boeken. Hij is o.a. redactielid van Taxwin en het Tijdschrift Huur. Hij is professor aan de faculteit Economie van de UGent, vakgroep Accountancy, bedrijfsfinanciering en fiscaliteit waar hij het vak btw doceert. Hij is ook gastdocent aan de Hogeschool Gent en de Fiscale Hogeschool (Odisee).

Andere boeken door Stefan Ruysschaert

Over Véronique De Vulder

Véronique De Vulder is master in de handels- en financiële wetenschappen, optie accountancy en zaakvoerder van Interaccounts BVBA. Haar activiteiten situeren zich in de totale begeleiding van kmo-vennootschappen, zowel op boekhoudkundig en fiscaal vlak als op het vlak van de interne organisatie, overdracht en waardering.

Andere boeken door Véronique De Vulder

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De overdracht van een algemeenheid van goederen of van een bedrijfsafdeling