Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , , e.a.

Wegwijs in het jeugdsanctierecht

Onderzoek naar het juridisch kader voor de zwaarste jeugdsancties in theorie en praktijk

Specificaties
Paperback, 182 blz. | Nederlands
Wolf Productions | 1e druk, 2011
ISBN13: 9789058506214
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Wolf Productions 1e druk, 2011 9789058506214
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Het bepalen van een passende sanctie voor jongeren die worden verdacht van ernstige strafbare feiten is een moeilijke beslissing voor allen die daarmee te maken krijgen: de rapporteur Pro Justitia die een sanctieadvies uitbrengt, de officier van justitie die een eis formuleert en de jeugdstrafrechter die de sanctie oplegt.

Dit rapport doet verslag van onderzoek naar het juridisch kader van de zwaarste jeugdsancties, te weten de PIJ-maatregel, de jeugddetentie en de gedragsbeïnvloedende maatregel (GBM). Daarbij staat de vraag centraal of de zwaarste jeugdsancties in de praktijk worden toegepast zoals dit door de wetgever is bedoeld.

In het eerste deel worden de zwaarste jeugdsancties vanuit een theoretisch perspectief besproken, waarbij mede aandacht wordt besteed aan de bedoelingen van de wetgever. In het tweede deel worden de uitkomsten gepresenteerd van een enquêteonderzoek onder rapporteurs Pro Justitia, officieren van justitie en jeugdstrafrechters naar de factoren en doelen die in de praktijk bepalend zijn bij beslissingen over de zwaarste jeugdsancties.

Op basis van dit onderzoek naar het juridisch kader voor de zwaarste jeugdsancties in theorie en praktijk, worden aanbevelingen gedaan ter optimalisering van het jeugdsanctiestelsel. Dit is een boek in de Meijers-reeks. De reeks valt onder verantwoordelijkheid van de Graduate School of Legal Studies van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden. De studie werd verricht in het kader van het facultaire onderzoeksprogramma Criminal Justice: Legitimacy, accountabillity & effectivity.

Meijersreeks nr. 189

Specificaties

ISBN13:9789058506214
Trefwoorden:jeugdsanctierecht
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:182
Druk:1
Verschijningsdatum:29-7-2011

Over J.E. Doek

Prof. mr. J.E. Doek is hoogleraar familie- en jeugdrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam, bijzonder hoogleraar jeugdrecht aan de Universiteit Leiden en raadsheer plaatsvervanger in het Gerechtshof te Amsterdam.

Andere boeken door J.E. Doek

Over Ton Liefaard

Mr.dr. Ton Liefaard is universitair docent aan het Willem Pompe Instituut voor Strafrechtswetenschappen, Universiteit Utrecht. Hij doet onderzoek op het gebied van jeugd(straf)recht, (gesloten) jeugdzorg en kinderrechten.

Andere boeken door Ton Liefaard

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wegwijs in het jeugdsanctierecht