Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De regels van de sport

vijftig actuele en opmerkelijke zaken uit het sportrecht 2013

Specificaties
Paperback, 208 blz. | Nederlands
Celsus juridische uitgeverij | 1e druk, 2014
ISBN13: 9789088631474
Rubricering
Juridisch : Algemeen juridisch
Jongbloed : Sportrecht
Celsus juridische uitgeverij 1e druk, 2014 9789088631474
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Als twee voetbalteams in de laatste wedstrijd van de competitie beide kampioen kunnen worden, en hun tegenstanders verslaan met 67-0 en 79-0, moet er wel sprake zijn van match fixing. Dat is het moment voor de sportjuristen om aan de bal te komen.

Mr. Maarten Vrolijk is er zo een – naast jurist is hij een groot liefhebber van sport. In deze bundel verzamelt hij wederom een groot aantal spraakmakende sportrechtzaken, dit keer uit 2013. Het zijn kwesties over aansprakelijkheid, arbeidsrelaties en belastingen, maar ook corruptie, supportersgeweld, discriminatie en doping in de DDR passeren de revue – en nog veel meer a-sportiviteit.

Dat maakt sport buiten het veld of het parcours minstens zo interessant als de sport binnen de lijnen. Want juist dáár komen we in aanraking met intellectuele eigendomskwesties, sportreclame en selectiegeschillen als bronnen van onenigheid. Sportiviteit krijgt tussen rechters en arbitragecommissies een heel andere betekenis dan tussen sporters, hun bonden, spelersmakelaars, supporters en sportjournalisten.

Omdat de juridische scheidsrechters de regels van de sport op hun eigen manier uitleggen en handhaven, levert ook dit boek weer verrassende sportieve inzichten op. Deze uitspraken worden door schrijver voorzien van een soms kritisch commentaar op de scheidsrechter.

Specificaties

ISBN13:9789088631474
Trefwoorden:jurisprudentie, sport
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:208
Druk:1
Verschijningsdatum:10-11-2014
Hoofdrubriek:Algemeen juridisch
Jongbloed:Sportrecht

Over Maarten Vrolijk

Mr. Maarten Vrolijk is als jurist gespecialiseerd in sportrecht. Hij adviseert en voert procedures in binnen- en buitenland over sportgerelateerde onderwerpen als doping en selectiegeschillen voor kampioenschappen. Tevens treedt hij op als legal counsel bij organisatie van sportevenementen. Hij was eerder als redacteur verbonden aan het sportjuridische tijdschrift Sportzaken en publiceerde over staatssteun aan profclubs en belastingfraude in de sportwereld.

Andere boeken door Maarten Vrolijk

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De regels van de sport