Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Wetboek van Strafrecht Curaçao

Specificaties
Paperback, 560 blz. | Nederlands
Wolf Productions | 2e druk, 2017
ISBN13: 9789462403567
Rubricering
Jongbloed : Antillen
Wolf Productions 2e druk, 2017 9789462403567
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Nadat op 7 juli 2011 de Staten van Curaçao het Wetboek van Strafrecht hebben aangenomen, is het op 15 november 2011 in werking getreden. Dit boek bevat de integrale tekst van het Wetboek van Strafrecht. De redacteuren waren als medewerkers van de Erasmus Universiteit Rotterdam nauw betrokken bij het opstellen van de teksten voor het wetboek en de daarbij behorende Memorie van Toelichting.

Om de praktische toepassing van dit boek te vergroten en het duiden van de wetteksten te vereenvoudigen, wordt de lezer voorzien van een ruime uitleg van de opgenomen bepalingen doordat in dit boek een bewerkte en vernummerde versie van de Memorie van Toelichting is opgenomen. Voorts heeft de redactie, waar nodig, enig commentaar toegevoegd aan de officiële teksten. Op deze wijze is het boek zowel voor de praktijk als het onderwijs een belangrijke kenbron en naslagwerk.

In de bijna vijf jaar na het verschijnen van de eerste druk, is de strafwetgeving op bepaalde punten aangepast. Door middel van een zogenoemde (eerste) ‘Bezemwet’ zijn deze wijzigingen eind 2015 in Curaçao doorgevoerd.

Deze tweede druk voorziet in de nieuwe tekst van het Wetboek van Strafrecht en geeft daar waar nodig een nadere toelichting over de wetswijzigingen. Tevens zijn in deze tweede druk de omissies uit de eerste druk, voor zover van toepassing, verbeterd.

Specificaties

ISBN13:9789462403567
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:560
Druk:2
Verschijningsdatum:7-7-2017
ISSN:
Jongbloed:Antillen

Over Hans de Doelder

Prof. mr. H. de Doelder is werkzaam als hoogleraar strafrecht en strafprocesrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Andere boeken door Hans de Doelder

Over Sven Bakker

Sven Bakker studeerde Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden waar hij afstudeerde in de mastervarianten Straf- en Strafprocesrecht en Staats- en Bestuursrecht. Van 2014 tot 2019 was hij als wetenschappelijk docent en onderzoeker verbonden aan de sectie Strafrecht van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarna was hij van 2019 tot medio 2021 aangesteld als docent en onderzoeker bij het Instituut voor Strafrecht & Criminologie van de Univer­siteit Leiden. Thans is hij werkzaam als universitair docent Straf- en Strafprocesrecht bij de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast is hij redactiesecretaris van het tijdschrift Boom Strafblad.

Andere boeken door Sven Bakker

Inhoudsopgave

Inhoudsopgave zie inkijkexemplaar

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wetboek van Strafrecht Curaçao