Who Cooked Adam Smith's Dinner?

A Story About Women and Economics

Specificaties
Paperback, 240 blz. | Engels
Granta Books | 1e druk, 2016
ISBN13: 9781846275661
Rubricering
Hoofdrubriek : Economie
Juridisch :
Granta Books 1e druk, 2016 9781846275661
Verwachte levertijd ongeveer 11 werkdagen

Samenvatting

Adam Smith, the founder of modern economics, believed that our actions stem from self-interest and the world turns because of financial gain. But every night Adam Smith's mother served him his dinner, not out of self-interest but out of love.Today, economics focuses on self-interest and excludes our other motivations. It disregards the unpaid work of mothering, caring, cleaning and cooking and its influence has spread from the market to how we shop, think and date.

In this engaging takedown of the economics that has failed us, Katrine Marcal journeys from Adam Smith's dinner table to the recent financial crisis and shows us how different, how much better, things could be.

Specificaties

ISBN13:9781846275661
Taal:Engels
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Uitgever:Granta Books
Druk:1
Verschijningsdatum:7-1-2016
Hoofdrubriek:Economie

Over Katrine Marçal

Katrine Marçal (1983) is een in Londen woonachtige Zweedse journaliste. Ze schrijft voor de toonaangevende Zweedse krant Aftonbladet. Je houdt het niet voor mogelijk stond in Zweden op de shortlist voor de Augustprijs en werd bekroond met de Lagercrantzenprijs. Met haar specialisme in feminisme en economie is Marçal een internationaal veelgevraagd spreekster. Haar werk wordt in meerdere landen vertaald.

Andere boeken door Katrine Marçal

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Who Cooked Adam Smith's Dinner?