Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Praktisch Arbeidsrecht

Specificaties
Paperback, 310 blz. | Nederlands
Noordhoff | 4e druk, 2021
ISBN13: 9789001747541
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Juridisch : Arbeidsrecht
Noordhoff 4e druk, 2021 9789001747541
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Praktisch Arbeidsrecht is een boek voor toekomstige professionals in de arbeidsrechtpraktijk, geschreven vanuit deze praktijk. Het beschrijft vraagstukken omtrent het arbeidsrecht op een beknopte en toegankelijke wijze en zit boordevol actuele voorbeelden. Achtereenvolgens komen aanstelling van een werknemer, de thema's die zich tijdens het werk voordoen en het vertrek uit een bedrijf aan bod.

Praktisch Arbeidsrecht onderscheidt zich met zijn praktische benadering van andere boeken over het arbeidsrecht. Het boek heeft in zijn vormgeving en uitwerking een sterk hbo-karakter.

Deze editie behandelt ook de nieuwe, per 1 januari 2020 ingevoerde Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). De wetgeving wordt besproken in al haar facetten, in de context van toetreding tot, werken in en het vertrek bij een bedrijf. Hierbij is speciale aandacht voor de payrollwerknemer, de oproepovereenkomst, de ontbindingsgronden en de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Ook bespreekt deze nieuwe editie belangrijke recente rechtspraak van de Hoge Raad. Praktisch Arbeidsrecht is geschikt voor de propedeutische fase van alle opleidingen waarin arbeidsrecht een deel is van het curriculum. Zo kan het gebruikt worden binnen de opleidingen HBO-Rechten, Sociaal Juridische Dienstverlening, Human Resource Management, Commerciële Economie en Bedrijfseconomie.

De antwoorden op de vragen uit het boek zijn online beschikbaar op website die bij het boek hoort. Hier kunnen docenten terecht voor relevante jurisprudentie.

Specificaties

ISBN13:9789001747541
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:310
Uitgever:Noordhoff
Druk:4
Verschijningsdatum:20-1-2021
Hoofdrubriek:Arbeidsrecht
ISSN:

Over Cees Loonstra

Prof. mr. C.J. Loonstra is naast hoogleraar aan de Erasmus universiteit, adviseur bij een Amsterdams advocatenkantoor. Hij beoefent het arbeidsrecht daardoor niet alleen in theorie, maar ook in de praktijk. Hij is tevens raadsheerplaatsvervanger bij Hof den Haag. Cees Loonstra schreef meerdere studieboeken voor het HBO.

Andere boeken door Cees Loonstra

Inhoudsopgave

Inleiding

Deel 1: Toetreding tot de onderneming
Deel 2: Werken in de onderneming
Deel 3: Afscheid van de onderneming

Afkortingen
Kernbegrippenlijst
Register

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Praktisch Arbeidsrecht