Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Hoofdlijnen natuurbeschermingsrecht

Specificaties
Paperback, 312 blz. | Nederlands
Sdu juridisch | 1e druk, 2009
ISBN13: 9789012381932
Sdu juridisch 1e druk, 2009 9789012381932
Niet leverbaar.

Samenvatting

Het natuurbeschermingsrecht heeft het afgelopen decennium een belangrijke plaats verworven in plannen en projecten. Ook vraagstukken van beheer van populaties en bestrijding van schade zijn in toenemende mate van belang. Dat maakt het temeer noodzakelijk dat de relevante juridische onderwerpen overzichtelijk worden aangeboden aan (beroepsmatig) geïnteresseerden in dit vakgebied. 'Hoofdlijnen natuurbeschermingsrecht' beoogt daarin te voorzien en geeft een overzicht van de stand van zaken in het natuurbeschermingsrecht op Europees niveau en in Nederland.

Niet alleen de bescherming van soorten en gebieden komt uitvoerig aan de orde, maar ook financiële instrumenten, handhaving, de relatie tot het internationaal natuurbeschermingsrecht en de betekenis van het instrumentarium op het terrein van de ruimtelijke ordening. Dit boek behandelt de meest recente stand van zaken in de wetgeving inclusief de wijziging van de Natuurbeschermingswet 1998 die op 1 februari 2009 in werking getreden is.

De uitgave is – mede door de grote hoeveelheid jurisprudentie die wordt behandeld – een leidraad voor diegenen die in de praktijk met het natuurbeschermingsrecht te maken krijgen. Daarnaast is het boek geschikt voor het onderwijs.

Specificaties

ISBN13:9789012381932
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:312
Uitgever:Sdu juridisch
Druk:1

Over Chris Backes

CHRIS BACKES is Professor of Environmental and Planning Law at the Utrecht Centre for Water, Oceans and Sustainability Law, Utrecht University, the Netherlands. Notably, he has acted as President of the Dutch Society for Environmental Law, a member of the Netherlands Council for Nature Protection (Natuurbeschermingsraad) and a member of the Netherlands Council of Housing, Spatial Planning and the Environment (VROM-Raad). He specialises in sustainability law as well as environmental and planning law with a special focus on law for circular economy and biodiversity law.

Andere boeken door Chris Backes

Inhoudsopgave

Lijst van gebruikte afkortingen

1. Ontwikkeling van natuurbeschermingsbeleid en natuurbeschermingsrecht
2. Overzicht van het internationale natuurbeschermingsrecht
3. Natuurbeleidsplannen en beheerplannen
4. Gebiedsbescherming
5. Financiële bijdragen en subsidies ten behoeve van natuurbescherming
6. Soortenbescherming
7. Jacht en schadebestrijding
8. Het instrumentarium van de Wet ruimtelijke ordening en natuurbescherming
9. Nadeelcompensatie
10. Handhaving

Literatuur
Trefwoordenregister
Jurisprudentieregister

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hoofdlijnen natuurbeschermingsrecht