Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789012395410. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.
, e.a.

Huurrecht Woonruimte

Specificaties
Paperback, 548 blz. | Nederlands
Sdu | 8e druk, 2018
ISBN13: 9789012401364
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Jongbloed : Huurrecht
Sdu 8e druk, 2018 9789012401364
Onderdeel van serie Huurreeks
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Huurrecht woonruimte is toegankelijk, compleet en actueel. Registers met trefwoorden en jurisprudentie zijn verbeterd. Huurrecht woonruimte is geschreven voor juristen en niet-juristen, die in hun dagelijkse praktijk uiteenlopende vragen op het gebied van huurrecht tegenkomen.

Acht ervaren juristen bespreken de inhoud en strekking van het huurrecht voor woonruimte. In deze 8e geheel herziene druk is het nieuws van de laatste jaren verwerkt, zoals:

1) Wijzigingen in het Burgerlijk Wetboek: verbod van dubbele bemiddelingskosten, invoering van de Energieprestatievergoeding, wijziging inkomensafhankelijke huurverhoging, invoering tijdelijke verhuur, toevoeging categorieën voor doelgroep contracten (jongeren, promovendi en grote gezinnen).

2) Wijziging van het woningwaarderingsstelsel en van de Warmtewet, nieuwe parameters op het gebied van huurprijzenrecht en huurtoeslag, wijziging van de Woningwet 2015 en van de Overlegwet.

3) Nieuwe jurisprudentie in elk hoofdstuk, zoals over dwaling en over boetebedingen. Via rechterlijke uitspraken besteden we eveneens aandacht aan verhuis- en herinrichtingskosten en vakantieverhuur. Duurzaamheid blijft een thema, denk aan het plaatsen van zonnepanelen en aan de komst van Nul-op-Demeter- woningen.

4) Op het gebied van ‘collectief huurrecht’ voltrekt zich een stille revolutie. Dat woningcorporaties zijn gedwongen tot ingrijpende hervormingen, dat blijkt duidelijk uit de Woningwet 2015 en uit wijzigingen van de Overlegwet. Interventie van de overheid kreeg eveneens meer ruimte door inwerkingtreding van de Wet woonoverlast.

Specificaties

ISBN13:9789012401364
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:548
Uitgever:Sdu
Druk:8
Verschijningsdatum:14-3-2018
Jongbloed:Huurrecht
Serie:Huurreeks

Over Piet van der Sanden

Mr. Piet van der Sanden is bedrijfsjurist van Stichting Mozaïek Wonen (Gouda e.o.). Hij is eveneens lid van de Raad van Toezicht van Woonstichting KBV (Katwijk e.o.). Daarnaast adviseert, schrijft en doceert hij over huurrecht woonruimte en volkshuisvesting. Hij is lid van het netwerk Bedrijfsjuristen van Aedes.

Andere boeken door Piet van der Sanden

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Huurrecht Woonruimte