, ,

Consumenteninformatie en etikettering van levensmiddelen - Editie 2015

Specificaties
Paperback, 245 blz. | Nederlands
Lefebvre Sdu | 1e druk, 2015
ISBN13: 9789012396240
Rubricering
Juridisch : Gezondheidsrecht
Lefebvre Sdu 1e druk, 2015 9789012396240
Onderdeel van serie Praktijkgidsen Waar en Wet
Gratis verzonden | Dit product is uitverkocht
116,72

Samenvatting

De 'Praktijkgids Consumenteninformatie en etikettering van levensmiddelen' is een actuele, handzame leidraad voor het samenstellen, lezen of controleren van de etikettering op voorverpakte levensmiddelen.

De gids is geschreven op basis van Verordening 1169/2011, die veel meer dan zijn voorganger is geschreven vanuit het belang van de consument. De verordening richt zich niet alleen op de etikettering van levensmiddelen, maar ook op allerlei andere vormen van reclame voor verkoop, inclusief het internet.

De regelgeving wordt behandeld aan de hand van de verschillende vermeldingen op een etiket, zoals de benaming, de ingrediëntendeclaratie, de allergenen, de hoeveelheidsvermelding en de voedingswaarde. Op deze manier komen per hoofdstuk alle relevante wettelijke bepalingen systematisch aan de orde.
Naast de specifieke etiketteringsverordening wordt ook de relevante wetgeving die hiermee samenhangt, op het gebied van claims, additieven en aroma’s, bijzondere voeding, biologische voeding en BOB en BGA, op beknopte wijze behandeld.

Deze Praktijkgids is bijzonder geschikt voor producenten, importeurs en retailers van levensmiddelen, maar ook voor consumentenorganisaties, mensen die actief zijn in de controle van levensmiddelen, consultants en docenten en studenten levensmiddelenrecht, levensmiddelentechnologie en voeding.

Specificaties

ISBN13:9789012396240
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:245
Uitgever:Lefebvre Sdu
Druk:1
Verschijningsdatum:14-9-2015
Hoofdrubriek:Gezondheidsrecht

Over Theo Appelhof

Theo Appelhof is senior expert bij Précon Food Management.

Andere boeken door Theo Appelhof

Inhoudsopgave

Voorwoord
Lijst van afkortingen

1. Algemene aspecten van verordening
2. Benaming
3. Hoeveelheidsvermelding
4. Lijst van Ingrediënten
5. Allergenen
6. Land van oorsprong of plaats van herkomst
7. Alcoholgehalte
8. Houdbaarheidstermijn en datum van invriezing
9. Bewaarvoorschriften en gebruiksvoorwaarden
10. Voedingswaardevermelding
11. Overige verplichte en facultatieve vermeldingen
12. Voedings- en gezondheidsclaims
13. Etiketteringsvoorschriften afwijkende producten
14. Algemene aspecten levensmiddelenwetgeving en -toezicht

Bijlage 1: Wettelijk vastgelegde benamingen
Bijlage 2: Stoffen of producten die allergieën of intoleranties veroorzaken

De auteurs
Trefwoordenregister

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Consumenteninformatie en etikettering van levensmiddelen - Editie 2015