Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Rechtspraak Personen- en familierecht, huwelijksvermogensrecht en erfrecht

Specificaties
Paperback, 626 blz. | Nederlands
Sdu | 6e druk, 2019
ISBN13: 9789012404020
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Sdu 6e druk, 2019 9789012404020
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Deze rechtspraakbundel geeft een zo compleet mogelijk beeld van de relevante rechtspraak op het gebied van het personen- en familierecht in ruime zin, dus inclusief het huwelijksvermogensrecht en het erfrecht.

De bundel onderscheidt zich van andere uitgaven door zijn volledigheid: naast Hoge Raad-uitspraken zijn ook relevante uitspraken van het Europees Hof opgenomen. Voorts is nagenoeg iedere uitspraak voorzien van een bondig commentaar met verwijzingen naar andere rechtspraak en literatuur. De lezer is zodoende direct op de hoogte van de informatie die over het desbetreffende onderwerp is verschenen.

Dit boek is bij uitstek geschikt voor het universitaire onderwijs in de bachelor- en masterfase: voor de docent én voor de (gevorderde) student die zich toelegt op de bestudering van het personen- en familierecht. Daarnaast biedt het advocaten, (kandidaat-)notarissen, juridisch adviseurs en fiscalisten een overzicht van rechtspraak en literatuur over onderwerpen waarmee zij in de praktijk vaak te maken hebben.

De samenstellers van deze bundel zijn onder meer werkzaam in het universitair onderwijs en het notariaat.

Specificaties

ISBN13:9789012404020
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:626
Uitgever:Sdu
Druk:6
Verschijningsdatum:12-2-2019

Over W.G. Huijgen

Prof. mr. W.G. Huijgen is hoogleraar Notarieel recht aan de Universiteit Leiden. Daarnaast is hij als notaris werkzaam bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuyn te 's-Gravenhage.

Andere boeken door W.G. Huijgen

Over Leon Verstappen

Prof.mr. L.C.A. Verstappen is hoogleraar privaatrecht in het bijzonder notarieel recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast is hij decaan van de Faculteit der rechtsgeleerdheid van dezelfde universiteit.

Andere boeken door Leon Verstappen

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Rechtspraak Personen- en familierecht, huwelijksvermogensrecht en erfrecht