Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, e.a.

Arbeidsrecht en mediation

De rol van mediation in de arbeidsrechtpraktijk

Specificaties
Paperback, 202 blz. | Nederlands
Sdu | 4e druk, 2019
ISBN13: 9789012404174
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Jongbloed : Mediation / ADR
Sdu 4e druk, 2019 9789012404174
Onderdeel van serie Mediationreeks
Niet leverbaar.

Samenvatting

Mediation heeft in de arbeidsrechtelijke praktijk een plaats veroverd die het noodzakelijk maakt dat de mediator en andere professionals die zich met individuele arbeidsconflicten bezighouden niet alleen kennis hebben van mediation, maar ook van de juridische context. Het boek Arbeidsrecht en mediation beoogt daarin te voorzien.

In 'Arbeidsrecht en mediation' behandelen de auteurs onder andere de principes waarop mediation is gebaseerd, de verschillende mediationstijlen die betrokkenen kunnen tegenkomen, conflictsituaties in arbeidsverhoudingen en de verwijsbaarheid naar mediation. Daarnaast gaan zij dieper in op het arbeidsrecht, met een focus op het ontslagrecht, inclusief de jurisprudentie sinds de Wet werk en zekerheid en geven zij een toelichting op de wijzigingen door de komst van de Wet Arbeidsmarkt in Balans per 1 januari 2020. Ook analyseren en bespreken de auteurs gepubliceerde jurisprudentie op het snijvlak van mediation en arbeidsrecht.

De auteurs van Arbeidsrecht en mediation zijn Eva Knipschild en Thijs Ridder; beiden zijn mediator bij Kennedy Van der Laan. De auteurs bewerkten de derde druk uit 2016 tot deze vierde druk. Het resultaat is een volledig up-to-date boek dat alle informatie bevat die nodig is voor mediators, advocaten en anderen om mediation in arbeidszaken te begeleiden.

Specificaties

ISBN13:9789012404174
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:202
Uitgever:Sdu
Druk:4
Verschijningsdatum:11-11-2019
ISSN:
Jongbloed:Mediation / ADR

Expertrecensies (1)

Arbeidsrecht en mediation
Joke Verplanke | 11 november 2013
'Arbeidsrecht en mediation' van de hand van Eva Knipschild en Anika Bongers is bedoeld voor iedere professional die zich met arbeidsrecht bezighoudt. Het boek geeft kennis en inzicht over mediation in de juridische context. Het boek beperkt zich tot individuele arbeidsconflicten met een (potentieel) juridisch kader.
Lees verder

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Arbeidsrecht en mediation