Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De Wet Zorg en dwang

Handleiding voor de praktijk

Specificaties
Paperback, 116 blz. | Nederlands
Sdu | 1e druk, 2020
ISBN13: 9789012404662
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Juridisch : Gezondheidsrecht
Sdu 1e druk, 2020 9789012404662
Verwachte levertijd ongeveer 10 werkdagen

Samenvatting

Op zoek naar een toegankelijke behandeling van de nieuwe Wet zorg en dwang? In het boek De Wet zorg en dwang. Handleiding voor de praktijk bespreken de auteurs, mr. dr. B.J.M. Frederiks en mr. S.M. Steen de belangrijkste aspecten van de Wzd, met als focus de impact op de praktijk.

De Wet zorg en dwang (Wzd) regelt de rechten van mensen met een verstandelijke beperking en mensen met een psychogeriatrische aandoening die zorg van een zorgaanbieder ontvangen. De wet geeft ook het juridisch kader voor zorg waartegen cliënten of hun vertegenwoordigers zich verzetten (onvrijwillige zorg) en onvrijwillige opname. De wet is niet alleen van toepassing binnen instellingen, maar ook in de ambulante setting.

De Wzd is op 1 januari 2020 in werking getreden. Het jaar 2020 geldt als een overgangsjaar. De Wzd is niet eenvoudig te lezen en de toepassing in de praktijk brengt de nodige vragen met zich. Vragen als: welke cliënten vallen onder de reikwijdte van de Wzd? Wat wordt verstaan onder de negen vormen van onvrijwillige zorg? Wanneer mag onvrijwillige zorg worden verleend? Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden van de Wzd-functionaris? Wat houdt het Wzd-klachtrecht in? Welke voorwaarden gelden voor het toepassen van onvrijwillige zorg in de ambulante setting? In deze uitgave geven de auteurs antwoord op deze vragen door een helder en praktijkgericht overzicht te geven van de inhoud van de Wet zorg en dwang.

Specificaties

ISBN13:9789012404662
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:116
Uitgever:Sdu
Druk:1
Verschijningsdatum:5-6-2020
Hoofdrubriek:Gezondheidsrecht

Over S.M. Steen

Mr. S.M. Steen is advocaat bij KBS Advocaten en houdt zich met name bezig met het gezondheidsrecht. Daarnaast is zij betrokken bij onderzoek in de zorg naar mensen met een verstandelijke beperking en redactielid bij Journaal Ggz en Recht.

Andere boeken door S.M. Steen

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Wet Zorg en dwang