Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Rechtspraak Gezondheidsrecht

Specificaties
Paperback, 642 blz. | Nederlands
Sdu | 2e druk, 2019
ISBN13: 9789012404686
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Juridisch : Gezondheidsrecht
Jongbloed : Gezondheidsrecht
Sdu 2e druk, 2019 9789012404686
Onderdeel van serie Rechtspraakreeks (Sdu)
Verwachte levertijd ongeveer 10 werkdagen

Samenvatting

Rechtspraak Gezondheidsrecht bevat voor het wetenschappelijke onderwijs en de rechtspraak meest relevante selectie van arresten op het gebied van het gezondheidsrecht.

Juridische kwesties in de gezondheidszorg geven met regelmaat aanleiding om het oordeel van de rechter in te roepen. In de loop der jaren zijn in deze rechtspraak diverse trends waar te nemen. Daarbij moet een deel van die rechtspraak worden geacht te behoren tot de standaardkennis van de gezondheidsjurist. De bundel Rechtspraak Gezondheidsrecht biedt een overzicht van standaarduitspraken die op dit gebied van het recht zijn verschenen. Deze uitspraken zijn zowel thematisch als naar rechtsgebied geordend. Verder zijn zij op hoofdpunten letterlijk weergegeven en voorzien van commentaar en literatuursuggesties.

De bundel bevat tevens diverse registers die het traceren van rechtszaken vergemakkelijken. De bundel is primair samengesteld ten behoeve van het hoger en universitair onderwijs Gezondheidsrecht, maar kan ook goede diensten bewijzen aan zorginstellingen, beleidsmakers, farmaceuten, hulpmiddelenproducenten, verzekeraars, advocaten, rechters en verder iedereen voor wie het in de dagelijkse praktijk belangrijk is om kennis te hebben van de richtinggevende gezondheidsrechtelijk jurisprudentie.

De redactieleden van de bundel zijn werkzaam in het universitair onderwijs, het postacademisch onderwijs, de advocatuur en de rechterlijke macht.

Specificaties

ISBN13:9789012404686
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:642
Uitgever:Sdu
Druk:2
Verschijningsdatum:27-8-2019
Hoofdrubriek:Gezondheidsrecht
ISSN:

Over Jo Dorscheidt

Mr. Dr. J.H.H.M. Dorscheidt is als universitair docent gezondheidsrecht verbonden aan het Universitair Medisch Centrum Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen.

Andere boeken door Jo Dorscheidt

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Rechtspraak Gezondheidsrecht