Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Sdu Commentaar Burgerlijk Procesrecht 2021 (2 delen)

Specificaties
Gebonden, 2568 blz. | Nederlands
Sdu | 1e druk, 2021
ISBN13: 9789012404754
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Sdu 1e druk, 2021 9789012404754
Onderdeel van serie Sdu Commentaar Complete Serie
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Sdu Commentaar Burgerlijk Procesrecht is een handzaam en overzichtelijk artikelsgewijs commentaar in twee delen op het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering. Het commentaar neemt een eigen plaats in tussen de bestaande naslagwerken. Naast een analyse en juridische duiding van de wetsbepalingen (in beginsel per artikellid) wordt tevens verwezen naar relevante rechtspraak, parlementaire geschiedenis en literatuur. Met name de verwijzing naar deze diverse andere bronnen, maakt dit commentaar onderscheidend ten opzichte van andere commentaren.

Sdu Commentaar Burgerlijk Procesrecht omvat praktisch en diepgaand artikelsgewijs commentaar op artikelen van het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering. Uitgangspunt is de wetgeving die geldt in geval van niet-digitaal procederen. Het commentaar neemt een eigen plaats in tussen de bestaande naslagwerken. Naast een analyse en juridische duiding van de wetsbepalingen (in beginsel per artikellid) wordt tevens verwezen naar relevante rechtspraak, parlementaire geschiedenis en literatuur. Met name de verwijzing naar deze diverse andere bronnen, maakt dit commentaar onderscheidend ten opzichte van andere commentaren.

Sdu Commentaar Burgerlijk Procesrecht is tot stand gekomen met medewerking van verschillende auteurs, elk een deskundige op zijn of haar specifieke deelonderwerp en om die reden aangezocht het commentaar te schrijven. Dit commentaar is vooral bedoeld voor de rechtspraktijk. De wet- en regelgeving worden nader geduid en van commentaar voorzien. Op onderdelen wordt evenwel niet geschuwd een zekere sturing te geven aan het wetenschappelijke debat.

In deze 2021-editie, bestaande uit twee losse delen, zijn de meest relevante artikelen uit het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering (afgekort: Rv) opgenomen, inclusief de Wet herziening beslag- en executierecht. Hierbij wordt uitgegaan van niet digitaal procederen, zoals geldend sinds de Spoedwet KEI. De wetteksten en bijbehorende commentaren zijn artikelsgewijs opgenomen zodat u relevante informatie snel en gemakkelijk kunt vinden. Auteurs en redactie hebben ernaar gestreefd om u aan de hand van de Parlementaire Geschiedenis zo volledig mogelijk op de hoogte te brengen van de kern van een artikel, relevante jurisprudentie en samenhang met andere wetsartikelen. Wetteksten en commentaren zijn bijgewerkt naar de stand van zaken op 1 april 2021.

Sdu Commentaar Burgerlijk Procesrecht is zorgvuldig samengesteld door experts op het gebied van het straf(proces)recht en staat onder redactie van;
mr. drs. M.H. de Boer, advocaat bij Ysquare te Amsterdam;
mr. A. Hammerstein, is raadsheer in buitengewone dienst bij de Hoge Raad;
prof. mr. R.M. Hermans, is CPO-hoogleraar Geschiloplossing in de (inter)nationale privaatrechtelijke praktijk aan de Radboud Universiteit Nijmegen en raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof Den Haag;
mr. D. Visser, raadsheer bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

Op www.opmaat.sdu nl wordt het commentaar actueel gehouden en worden de nieuwste uitspraken toegevoegd. Via hyperlinks klikt u direct door naar de achterliggende teksten.

Specificaties

ISBN13:9789012404754
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:2568
Uitgever:Sdu
Druk:1
Verschijningsdatum:3-5-2021
ISSN:

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Sdu Commentaar Burgerlijk Procesrecht 2021 (2 delen)