Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Handboek Arbobeleidsregels - Editie 2020/2021

Arborechten en -verplichtingen toegelicht voor werkgever en werknemer

Specificaties
Paperback, 194 blz. | Nederlands
Sdu | 22e druk, 2020
ISBN13: 9789012405607
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Juridisch : Arbeidsrecht
Sdu 22e druk, 2020 9789012405607
Onderdeel van serie Handboek Arbobeleidsregels
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Het creëren van een veilige en gezonde werkplek, is het uitgangspunt van de huidige arbowet- en regelgeving. Maar wetgeving is niet altijd even gemakkelijk te interpreteren. In de plaats van de Beleidsregels arbeidsomstandighedenwetgeving, die een uitleg gaven aan de wettelijke voorschriften, zijn de arbocatologi gekomen.

Daarvoor is de Beleidsregel arbocatalogi 2010 vastgesteld. Daarnaast is een viertal beleidsregels vastgesteld in het kader van de bestuursrechtelijke handhaving van de arbowetgeving, namelijk de Beleidsregel boeteoplegging arbeidsomstandighedenwetgeving, de Beleidsregel boeteoplegging Besluit risico’s zware ongevallen 1999, de Beleidsregel preventieve stillegging arbeidswetten en de Beleidsregel openbaarmaking inspectiegegevens bij zware of ernstige asbestovertredingen. Ook zijn als uitvloeisel van de wijziging van het stelsel van certificering de Beleidsregels maatregelenbeleid certificatie-instellingen vastgesteld.

Samen met de handboeken Arbowet, Arbobesluit, Arboregeling en Arbeidstijdenwet biedt dit boek een compleet overzicht van alle arborechten en -verplichtingen in Nederland. Deze reeks vormt dé standaard voor iedereen die in de dagelijkse praktijk met arbeidsomstandigheden te maken heeft.

Specificaties

ISBN13:9789012405607
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:194
Uitgever:Sdu
Druk:22
Verschijningsdatum:31-3-2020
Hoofdrubriek:Arbeidsrecht
ISSN:

Over J. van Drongelen

Mr. dr. J. van Drongelen: (emer.) universitair hoofddocent bij de Vakgroep sociaal recht en sociale politiek van de Universiteit van Tilburg en (gepens.) senior wetgevingsjurist bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Andere boeken door J. van Drongelen

Over Jakob Hofsteenge

Mr. J.A. Hofsteenge is coördinerend wetgevingsjurist bij de directie Wetgeving, Bestuurlijke en Juridische Aangelegenheden van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Deze directie is onder meer verantwoordelijk voor de wetgeving op het terrein van de arbeidsomstandigheden.

Andere boeken door Jakob Hofsteenge

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek Arbobeleidsregels - Editie 2020/2021