Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.

De coöperatie en de onderlinge waarborgmaatschappij na de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen

Specificaties
Paperback, 114 blz. | Nederlands
Sdu uitgevers | 1e druk, 2020
ISBN13: 9789012406024
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Sdu uitgevers 1e druk, 2020 9789012406024
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

De coöperatie en de onderlinge waarborgmaatschappij na de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen is de eerste publicatie nadat de Wet bestuur en Toezicht rechtspersonen als hamerstuk in de Eerste Kamer is aangenomen. Het betreft voornamelijk een uitleg van de wetsbepalingen voor de coöperatie en de onderlinge waarborgmaatschappij, zoals opgenomen in Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek.

De Wet bestuur en toezicht rechtspersonen heeft essentiële wijzigingen aangebracht in de bepalingen van Boek 2, niet alleen betreffende het bestuur en het toezicht, maar ook als het gaat om andere voorschriften, bijvoorbeeld de vertegenwoordiging bij tegenstrijdig belang. Het uitgangspunt is de vraag hoe men in de rechtspraktijk al die bepalingen moet en kan toepassen.

Aan de orde komen de diverse vormen van coöperaties en onderlinge waarborgmaatschappijen, waaronder die welke voldoen aan het structuurregime. Aan de diverse vormen van het lidmaatschap wordt aandacht besteed, ook indien het gaat om fusie, splitsing, of omzetting van de rechtsvorm. Mede gelet op de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen wordt uitgebreid ingegaan op de diverse vormen van een bestuurlijk orgaan, de aansprakelijkheid en de verantwoording van bestuurders en leden van een raad van commissarissen.

De coöperatie en de onderlinge waarborgmaatschappij na de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen is grotendeels op de praktische uitleg van de wettelijke bepalingen gericht en niet zozeer op de theorie. Het is bestemd voor juristen die in de praktijk de nodige aandacht besteden aan de coöperatie en de onderlinge waarborgmaatschappij.

Specificaties

ISBN13:9789012406024
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:114
Uitgever:Sdu uitgevers
Druk:1
Verschijningsdatum:1-12-2020

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De coöperatie en de onderlinge waarborgmaatschappij na de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen