Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Jeugdrecht en jeugdhulp

Specificaties
Paperback, 716 blz. | Nederlands
Sdu uitgevers | 9e druk, 2020
ISBN13: 9789012406369
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Sdu uitgevers 9e druk, 2020 9789012406369
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Jeugdrecht en jeugdhulp biedt een overzichtelijke en stelselmatige inleiding in het jeugdrecht. In het boek vindt u een systematische beschrijving van de diverse onderdelen van het jeugdrecht en het recht inzake de jeugdhulp.

Er gaat geen week voorbij of er doet zich iets voor op het terrein van het jeugdrecht. Maatschappelijke vraagstukken over jeugdbescherming, jeugdhulp, kinderontvoering, omgang en gezag, afstamming, bijvoorbeeld van duomoeders, rechten van minderjarigen in procedures en jeugdstrafrecht zijn aan de orde van de dag. Deze thema’s worden in dit boek uitgebreid behandeld.

Deze negende druk is uitgebreid herzien en geactualiseerd. Het boek is geschreven voor studenten in het hoger en universitair onderwijs, alsmede voor al diegenen die zich in de dagelijkse praktijk bezighouden met jeugdrecht, jeugdhulp en jeugdbescherming en voor andere in het jeugdrecht geïnteresseerden.

Prof. mr. drs. M.R. (Mariëlle) Bruning is hoogleraar Jeugdrecht aan de Universiteit Leiden en rechter-plv. bij de rechtbank Amsterdam.

Mr. dr. Y.N. (Yannick) van den Brink is universitair docent Jeugdrecht en Strafrecht aan de Universiteit Leiden. Hij is tevens als Rubicon Research Fellow verbonden aan de University of Cambridge, Institute of Criminology en is rechter-plv. bij de rechtbank Den Haag.

Prof. mr. E.C.C. (Lies) Punselie is hoogleraar Familierecht aan de Universiteit Leiden. Daarnaast is zij raadsheer-plv. in het Gerechtshof Den Haag en docent aan het Instituut van Mediation en Familierecht Opleidingen (IMFO), het opleidingsinstituut van de vFAS.

Specificaties

ISBN13:9789012406369
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:716
Uitgever:Sdu uitgevers
Druk:9
Verschijningsdatum:18-9-2020

Over Marielle Bruning

Marielle Bruning is leerstoelhouder Jeugdrecht aan de Universiteit Leiden.

Andere boeken door Marielle Bruning

Over Ton Liefaard

Mr.dr. Ton Liefaard is universitair docent aan het Willem Pompe Instituut voor Strafrechtswetenschappen, Universiteit Utrecht. Hij doet onderzoek op het gebied van jeugd(straf)recht, (gesloten) jeugdzorg en kinderrechten.

Andere boeken door Ton Liefaard

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Jeugdrecht en jeugdhulp