Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Jeugdrecht en jeugdhulp

Specificaties
Paperback, 716 blz. | Nederlands
Sdu | 9e druk, 2020
ISBN13: 9789012406369
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Sdu 9e druk, 2020 9789012406369
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Jeugdrecht en jeugdhulp biedt een overzichtelijke en stelselmatige inleiding in het jeugdrecht. In het boek vindt u een systematische beschrijving van de diverse onderdelen van het jeugdrecht en het recht inzake de jeugdhulp.

Er gaat geen week voorbij of er doet zich iets voor op het terrein van het jeugdrecht. Maatschappelijke vraagstukken over jeugdbescherming, jeugdhulp, kinderontvoering, omgang en gezag, afstamming, bijvoorbeeld van duomoeders, rechten van minderjarigen in procedures en jeugdstrafrecht zijn aan de orde van de dag. Deze thema’s worden in dit boek uitgebreid behandeld.

Deze negende druk is uitgebreid herzien en geactualiseerd. Het boek is geschreven voor studenten in het hoger en universitair onderwijs, alsmede voor al diegenen die zich in de dagelijkse praktijk bezighouden met jeugdrecht, jeugdhulp en jeugdbescherming en voor andere in het jeugdrecht geïnteresseerden.

Prof. mr. drs. M.R. (Mariëlle) Bruning is hoogleraar Jeugdrecht aan de Universiteit Leiden en rechter-plv. bij de rechtbank Amsterdam.

Mr. dr. Y.N. (Yannick) van den Brink is universitair docent Jeugdrecht en Strafrecht aan de Universiteit Leiden. Hij is tevens als Rubicon Research Fellow verbonden aan de University of Cambridge, Institute of Criminology en is rechter-plv. bij de rechtbank Den Haag.

Prof. mr. E.C.C. (Lies) Punselie is hoogleraar Familierecht aan de Universiteit Leiden. Daarnaast is zij raadsheer-plv. in het Gerechtshof Den Haag en docent aan het Instituut van Mediation en Familierecht Opleidingen (IMFO), het opleidingsinstituut van de vFAS.

Specificaties

ISBN13:9789012406369
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:716
Uitgever:Sdu
Druk:9
Verschijningsdatum:18-9-2020

Over Mariëlle Bruning

Mariëlle Bruning is leerstoelhouder Jeugdrecht aan de Universiteit Leiden.

Andere boeken door Mariëlle Bruning

Over Ton Liefaard

Prof. mr. dr. Ton Liefaard is hoogleraar kinderrechten en vice-decaan van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden. Hij bekleedt de UNICEF-leerstoel kinderrechten en is programmadirecteur van de Master of Laws: Advanced Studies in International Children’s Rights. Hij doceert en publiceert over tal van kinderrechtenthema’s, waaronder internationale kinderrechten, jeugdstrafrecht, detentie van kinderen, participatie en access to justice, en kinderrechten in de Cariben.

Andere boeken door Ton Liefaard

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Jeugdrecht en jeugdhulp