Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Compendium Erfprocesrecht

Specificaties
Gebonden, 772 blz. | Nederlands
Sdu | 1e druk, 2021
ISBN13: 9789012406451
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Jongbloed : Erfrecht
Sdu 1e druk, 2021 9789012406451
Onderdeel van serie Compendia
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Het Compendium Erfprocesrecht behandelt een breed scala aan onderwerpen op het gebied van het erfprocesrecht. Het erfrecht werd in het verleden veelal tot het domein van de notaris gerekend en was vaak beperkt tot het materiële erfrecht. Sinds de invoering van Boek 4 van het Burgerlijk Wetboek is het erfrecht echter ook meer op de radar gekomen bij andere beroepsgroepen.

Naast beroepsgroepen zoals bankiers, financieel planners, accountants en estate planners, heeft het erfrecht met name aan belang gewonnen bij advocaten, mediators en rechters. De vraag naar juridische bijstand in erfrechtprocedures bij de diverse rechterlijke instanties is toegenomen, en in het verlengde daarvan, de vraag naar in het erfrecht gespecialiseerde advocaten en rechters . Ook binnen het notariaat is er volop belangstelling om cliënten in juridische procedures te adviseren en te vertegenwoordigen.

Tot op heden ontbrak het aan een overzichtelijk naslagwerk waarin het erfprocesrecht centraal stond. Dit boek heeft de ambitie om in die leemte te voorzien en is naast wetenschappelijk werk uitermate geschikt voor onderwijsdoeleinden alsmede voor de praktijk. Redactie én auteurs zijn werkzaam in het notariaat, de advocatuur, de wetenschap en bij de rechterlijke macht.

Aan deze eerste druk van het Compendium Erfprocesrecht hebben de volgende auteurs meegewerkt:
mr. drs. E.Z. Anink; mr. J.M. van Anken; mr. S.W. Autar-Matawlie; mr. S.R. Bætens; mr. dr. G.G.B. Boelens; mr. dr. B. Breederveld; mr. J.Th.M. Diks; mr. dr. P. C. van Es; mr. dr. I. J. Krukkert; mr. dr. N. Lavrijssen; mr. drs. J.H. Lieber; mr. E.J. Lievense; Prof. mr. T.J. Mellema-Kranenburg; prof. dr. S. Perrick; mr. L.H. Rammeloo; mr. R.J. ter Rele; mr. A.M. Steegmans; mr. T. M. Subelack; mr. dr. Ian Sumner; mr. J.D. van Vlastuin; mr. dr. E. M.J.M.C. van Wijk; mr. C.A.J.M. van Wæs; mr. M.D. Wisman.

Het Compendium Erfprocesrecht staat onder redactie van:
- mr. A.R. Autar, notaris en estate planner, Kooijman Autar Notarissen te Rotterdam; docent estate planning aan diverse opleidingsinstituten, hoofdredacteur Compendia-reeks (Sdu) en hoofdredactie modellencommissie Estate Planning Expert (EPX);
- prof. mr. drs. J.W.A. Biemans, hoogleraar Burgerlijk recht en Notarieel recht, Universiteit Utrecht, en raadsheer-plaatsvervanger, Hof Arnhem-Leeuwarden;
- Mr. T.J. Fluitman, advocaat bij Westland Partners Advocaten te Rotterdam.

Specificaties

ISBN13:9789012406451
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:772
Uitgever:Sdu
Druk:1
Verschijningsdatum:27-12-2021
Jongbloed:Erfrecht
Serie:Compendia

Over Aniel Autar

Mr. Aniel Autar (1968) studeerde notarieel recht aan de Rijksuniversiteit Leiden en is sinds 1990 werkzaam in de notariële praktijk. Na een brede notariële opleiding heeft hij zich gespecialiseerd in het MKB-ondernemingsrecht en de estate planing. Mr. Autar is als notaris verbonden aan Kooijman Lambert Notarissen te Rotterdam, doceert aan diverse opleidingsinstituten (zoals EPN/Grotius Estate Planning, Estate Planning College en Beroepsopleiding Notariaat), schrijft columns in diverse magazines en wordt regelmatig gevraagd als spreker op te treden. Mr. A.R. Autar is ook als raadsheer-plaatvervanger verbonden aan het Hof Den Bosch en voorzitter van de Vereniging van Estate Planners in het Notariaat (EPN).

Andere boeken door Aniel Autar

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Compendium Erfprocesrecht