Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Wegwijs in de overdrachtsbelasting - Editie 2021

Specificaties
Paperback, 924 blz. | Nederlands
Sdu | 26e druk, 2021
ISBN13: 9789012406963
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Juridisch : Fiscaal recht
Sdu 26e druk, 2021 9789012406963
Onderdeel van serie Wegwijsserie compleet
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Overdrachtsbelasting wordt geheven bij verkrijging van onroerende zaken. In Wegwijs in de Overdrachtsbelasting wordt deze belasting op overzichtelijke en systematische wijze behandeld. Zowel de materiële aspecten (belastbaar feit, maatstaf van heffing, tarief, vrijstellingen) als de formele aspecten (aansprakelijkheid, boeten en sancties, rechtsmiddelen) komen uitgebreid over het voetlicht. Overdrachtsbelasting kan samenlopen met omzetbelasting. Daarom worden in een afzonderlijk hoofdstuk niet alleen de algemene uitgangspunten en de systematiek van de omzetbelasting besproken, maar ook de specifieke btw-aspecten bij levering van onroerende zaken en vestiging van beperkte rechten daarop.

Wegwijs in de Overdrachtsbelasting is door zijn didactische opzet, zijn hoge actualiteitswaarde (bijgewerkt tot 1 juni 2021) en de vele aan de dagelijkse praktijk ontleende voorbeelden en verwijzingen een uitermate geschikt studieboek gebleken voor notariële en fiscale opleidingen (universiteit, hogeschool, praktijkopleidingen), en een niet meer weg te denken handboek voor notarissen en fiscalisten en al die andere beroepsbeoefenaren die in de praktijk regelmatig met onroerendezaaktransacties te maken hebben.

Als bijlagen zijn in het boek opgenomen: - een handige verklarende lijst van civielrechtelijke begrippen; - de actuele teksten van de Wet op belastingen van rechtsverkeer en het bijbehorende uitvoeringsbesluit, alsmede- uitgebreide registers. Dit boek bevat voorts een link voor het downloaden van een pdf met de integrale teksten van een groot aantal in het boek vermelde actuele beleidsbesluiten op het gebied van de overdrachtsbelasting en de omzetbelasting.

Specificaties

ISBN13:9789012406963
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:924
Uitgever:Sdu
Druk:26
Hoofdrubriek:Fiscaal recht

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wegwijs in de overdrachtsbelasting - Editie 2021