Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, e.a.

Sdu Commentaar AVG - Editie 2021

Specificaties
Gebonden, 556 blz. | Nederlands
Sdu | 1e druk, 2021
ISBN13: 9789012407335
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Juridisch : Bestuursrecht
Sdu 1e druk, 2021 9789012407335
Onderdeel van serie Sdu Commentaar
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Sdu Commentaar AVG is een zeer complete publicatie met praktisch en diepgaand commentaar op artikelen uit de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). In deze editie van het Sdu Commentaar AVG heeft de redactie zich bij de bespreking van de kernproblematiek van een artikel steeds gebaseerd op de overwegingen uit de AVG.

De overwegingen zijn bij de relevante artikelen uit de AVG opgenomen. Tevens is relevante regelgeving opgenomen, zoals de Uitvoeringswet AVG en de Aanpassingswet AVG, evenals het conceptvoorstel Verzamelwet gegevensbescherming. Bovendien vindt u per artikel een actueel overzicht van jurisprudentie en literatuur.

De auteurs richten zich met dit commentaar op de advocatuur, bedrijfsjuristen en alle andere professionals die in hun praktijk met persoonsgegevens in aanraking komen. Sdu Commentaar AVG sluit naadloos aan bij de praktijk: de wetsartikelen waarmee u het meest te maken heeft, worden het meest uitgebreid becommentarieerd.

Specificaties

ISBN13:9789012407335
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:556
Uitgever:Sdu
Druk:1
Verschijningsdatum:23-8-2021
Hoofdrubriek:Bestuursrecht

Over Theo Hooghiemstra

Mr. drs. T.F.M. (Theo) Hooghiemstra is Principal Consultant PBLQ, bestuurskundige en jurist. Zijn specialisaties zijn: • Bescherming van persoonsgegevens, privacy en informationele zelfbeschikking • Gezondheidsrecht Zijn huidige nevenfuncties zijn: • auteur SDU Commentaar Wet bescherming persoonsgegevens en AVG • redactiellid JBP Zijn laatste vier publicaties: • Informationele zelfbeschikking in de zorg, Idee, oktober 2017 • Sdu Commentaar Wet bescherming persoonsgegevens juli 2017 (samen met Sjaak Nouwt) • Beveiliging van patientgegevens bij zorginstellingen, onderzoeksrapport PBLQ voor minister VWS, december 2016 • Zo krijgt u grip op privacy, iBestuur, oktober 2016

Andere boeken door Theo Hooghiemstra

Over Sjaak Nouwt

Mr. dr. Sjaak Nouwt is universitair docent bij het Tilburg Institute for Law, Technology, and Society (TILT) van de Universiteit Tilburg. Hij studeerde Nederlands Recht in Tilburg en is sindsdien werkzaam aan de UvT. Hij verricht onderzoek en verzorgt onderwijs op het terrein van recht en ICT, in het bijzonder bescherming van privacy en persoonsgegevens. Hij verzorgt ook onderwijs op het gebied van het gezondheidsrecht en overheidsinformatierecht. Sjaak Nouwt heeft diverse publicaties op zijn naam staan. Hij is tevens coördinator van een internationaal netwerkvormend privacyonderzoek, PrivacyNetwork, en hoofdredacteur van het tijdschrift 'Privacy & Informatie'.

Andere boeken door Sjaak Nouwt

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Sdu Commentaar AVG - Editie 2021