Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Huurrecht bedrijfsruimte. Editie 2022

Specificaties
Paperback, 960 blz. | Nederlands
Sdu | 8e druk, 2022
ISBN13: 9789012407953
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Jongbloed : Huurrecht
Sdu 8e druk, 2022 9789012407953
Onderdeel van serie Huurreeks
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Huurrecht bedrijfsruimte is uitgegroeid tot een standaardwerk op het gebied van het huurrecht van bedrijfsruimte (detailhandelsbedrijfsruimte en overige bedrijfsruimte). De nieuwe regelgeving komt zeer uitgebreid aan de orde en wordt becommentarieerd aan de hand van de parlementaire geschiedenis die eraan ten grondslag ligt. Daarnaast is de nieuwste rechtspraak in het boek verwerkt.

Huurrecht bedrijfsruimte gaat over huur en verhuur van bedrijfsruimte en behandelt de wettelijke regeling die in 2003 zijn beslag kreeg toen - onder intrekking van de Huurwet en de Huurprijzenwet - het gehele wettelijke huurrechtsysteem definitief werd ingebed in titel 7.4 van het Burgerlijk Wetboek. In het boek komt de nieuwe regelgeving zeer uitvoerig aan de orde en wordt deze becommentarieerd aan de hand van de parlementaire geschiedenis. Daarnaast is de meest recente rechtspraak verwerkt. Deze achtste druk is bijgewerkt tot en met 31 mei 2022. Huurrecht bedrijfsruimte volgt de systematiek van de nieuwe wettelijke regeling en gaat in op alle problemen van de huurrechtpraktijk waar deze de huur en verhuur van commercieel vastgoed betreffen.

In Huurrecht bedrijfsruimte editie 2022 is onder meer voorzien in:
- een diepgaande behandeling van het huurrecht van bedrijfsruimte en de algemene bepalingen met verwijzingen naar de Parlementaire Geschiedenis
- verwijzingen naar alle toepasselijke hoge en lage rechtspraak
- uitvoerige rechtsvergelijkende studies
- intensieve behandeling van aanpalende onderwerpen en rechtsgebieden
- kritische analyses op de kernonderdelen van de nieuwe wet
- praktische tips
- concrete voorstellen voor nieuwe wetgeving

Verder worden de historische ontwikkelingen besproken en is veel aandacht besteed aan leesbaarheid (alle verwijzingen zijn in voetnoten geplaatst) en gebruiksgemak (door het uitgebreide trefwoorden- en jurisprudentieregister). Huurrecht bedrijfsruimte is bij uitstek geschikt voor juristen en praktijkbeoefenaars die volledig geïnformeerd willen zijn over het huurrechtregime bedrijfsruimte en de laatste stand van zaken daaromtrent. Met dit boek heeft u een gedegen naslagwerk in begrijpelijke taal binnen handbereik.

Specificaties

ISBN13:9789012407953
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:960
Uitgever:Sdu
Druk:8
Verschijningsdatum:28-9-2022
ISSN:
Jongbloed:Huurrecht
Serie:Huurreeks

Over G.M. Kerpestein

Mr. G.M. Kerpestein is specialist op het gebied van huurrecht van bedrijfsruimte en advocaat te Amsterdam en is in 2005 gepromoveerd op dit onderwerp aan de Universiteit Leiden waar hij tevens docent is.

Andere boeken door G.M. Kerpestein

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Huurrecht bedrijfsruimte. Editie 2022