Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Inzicht in de Ondernemingsraad - editie 2023

Een toelichting bij de Wet op de ondernemingsraden

Specificaties
Paperback, 420 blz. | Nederlands
Sdu | 34e druk, 2022
ISBN13: 9789012408400
Rubricering
Hoofdrubriek : Management
Juridisch : Arbeidsrecht
Jongbloed : Medezeggenschapsrecht
Sdu 34e druk, 2022 9789012408400
Onderdeel van serie Inzicht in de Ondernemingsraad
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

De 34e editie van Inzicht in de ondernemingsraad bevat een uitvoerige, artikelsgewijze toelichting bij de Wet op de ondernemingsraden, aangevuld met een actueel overzicht van relevante jurisprudentie en een aantal bijlagen met nuttige informatie over de rol van de ondernemingsraad in andere regelgeving (waaronder arbeidstijden, arbeidsomstandigheden en raden van commissarissen/raden van toezicht).

Medezeggenschap is niet meer weg te denken uit de Nederlandse arbeidsverhoudingen. De ondernemingsraad is een cruciale schakel in de besluitvorming binnen organisaties, zeker in de roerige tijden sinds het uitbreken van de crisis. Een goed functionerende medezeggenschap draagt in belangrijke mate bij aan het functioneren van de onderneming én aan het welzijn van de werknemers. In deze editie zijn de wijzigingen in de artikelen 1, 6 en 15 verwerkt. Deze hadden tot doel de drempels voor flexwerkers aan medezeggenschap te verlagen, en de deelname aan vaste OR-commissies te stimuleren.

Bijlage 0 is geheel herschreven. Uiteraard is er blijvende aandacht voor Covid, maar de bijlage gaat nu breder in op strategische medezeggenschap en medezeggenschap in crisissituaties. Bijlagen 2 (OR in andere wetten) en 3 (komende wetgeving) zijn aangepast en uitgebreid. Een aanzienlijke hoeveelheid nieuwe rechtspraak is verwerkt tot en met 1 augustus 2022.

Specificaties

ISBN13:9789012408400
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:420
Uitgever:Sdu
Druk:34
Verschijningsdatum:19-10-2022
Hoofdrubriek:Arbeidsrecht
ISSN:

Over Robbert van het Kaar

Dr. R.H. van het Kaar (1957) studeerde algemene economie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij doceert Ondernemingsrecht aan de postdoctorale controllersopleiding van de Universiteit van Amsterdam en is als senior onderzoeker werkzaam bij het Hugo Sinzheimer Instituut, een onderzoeksinstituut op het gebied van arbeid en recht en onderdeel van diezelfde universiteit. Voorts is hij commissaris bij enkele ondernemingen.

Andere boeken door Robbert van het Kaar

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Inzicht in de Ondernemingsraad - editie 2023