Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , , , e.a.

Inleiding Belastingheffing ondernemingen en particulieren 2022

Specificaties
Paperback, 500 blz. | Nederlands
Sdu | 23e druk, 2023
ISBN13: 9789012408615
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Juridisch : Fiscaal recht
Sdu 23e druk, 2023 9789012408615
Verwachte levertijd ongeveer 12 werkdagen

Samenvatting

Dit studieboek biedt een inleidende beschrijving van de belastingheffing van ondernemingen en particulieren.

De auteurs hebben gekozen voor een enigszins alternatieve benadering. Men volgt de belevenissen van ‘Peter en Carolien’ en de wordingsgeschiedenis van hun onderneming. Zij starten een horecaonderneming in de vorm van een vennootschap onder firma, zetten deze om in een bv, waarna een structuur met verschillende bv’s ontstaat. Daarna gaan zij met hun activiteiten over de grens. Daarnaast komen fiscale aspecten aan bod die specifiek zijn voor natuurlijke personen: het genieten van loon, het hebben van vermogen, echtscheiding en overlijden.

Hoewel de nadruk van dit boek op de heffing van inkomsten- en vennootschapsbelasting ligt, komen ook andere belastingen, zoals de loonbelasting, de omzetbelasting, de erfbelasting en het formele belastingrecht aan de orde. Ter afronding van het geheel is de invloed van het Europese recht op de directe belastingen beschreven.

Specificaties

ISBN13:9789012408615
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:500
Uitgever:Sdu
Druk:23
Verschijningsdatum:23-2-2023
Hoofdrubriek:Fiscaal recht
ISSN:

Over Ad van Doesum

Ad van Doesum studeerde fiscaal recht aan de Universiteit Leiden. Van 1998 tot 2005 was hij in dienst van Ernst & Young Belastingadviseurs te Amsterdam waar hij werkzaam was in de (internationale) btw-praktijk. Sinds 2004 is hij naast zijn functie als belastingadviseur als onderzoeker en als docent verbonden aan het Fiscaal Instituut Tilburg van de Universiteit van Tilburg. In 2005 verruilde hij zijn functie bij Ernst & Young Belastingadviseurs voor een functie bij PriceWaterhouseCoopers Belastingadviseurs NV. Ad van Doesum heeft diverse publicaties op zijn naam staan.

Andere boeken door Ad van Doesum

Over Sonja Dusarduijn

Mr. S.M.H. Dusarduijn FB (1959) heeft, na eerst tien jaar als fotograaf werkzaam te zijn geweest, in 1992 haar positie achter de fotocamera ingeruild voor een plaats achter de wetboeken. Wat een grote wending leek, blijkt slechts een andere manier van kijken naar de maatschappij. Na voltooiing van de avondstudie aan de Federatie Belastingacademie, heeft ze haar studie Fiscaal Recht in Leiden (cum laude) afgerond. Na een aantal jaar met plezier te hebben gewerkt bij het (huidige) PriceWaterhouseCoopers, maakte ze de overstap naar het bedrijfsleven waar ze tot 2004 hoofd fiscale zaken was van SNS Bank Nederland, onderdeel van SNS Reaal. Sinds 2004 is ze werkzaam als docent belastingrecht bij de Universiteit van Tilburg (Fiscaal Instituut Tilburg). Sinds kort werkt ze aan haar proefschrift over ficties en forfaits in belastingwetgeving.

Andere boeken door Sonja Dusarduijn

Over M.J. Hoogeveen

Mr. M.J. Hoogeveen is docent aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid, Departement Belastingrecht van de Universiteit van Tilburg.

Andere boeken door M.J. Hoogeveen

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Inleiding Belastingheffing ondernemingen en particulieren 2022