Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

OR en harmonisatie van arbeidsvoorwaarden

Specificaties
Paperback, 149 blz. | Nederlands
VMN Media | 1e druk, 2011
ISBN13: 9789013094558
Rubricering
Juridisch : Arbeidsrecht
Jongbloed : Medezeggenschapsrecht
VMN Media 1e druk, 2011 9789013094558
Onderdeel van serie OR-Praktijk (Vakmedianet)
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Harmonisatie van arbeidsvoorwaarden maakt altijd emoties los bij de betrokken werknemers. Niemand wil er tenslotte op achteruitgaan. In de praktijk is het vaak een kwestie van geven en nemen. Maar wat geef je en wat neem je, en hoeveel?

Voorkom onrust en benut de mogelijkheden! Wanneer zulke trajecten zich afspelen in een organisatie krijgt de or daar veel vragen over van de achterban. Transparantie is dan voorwaarde om de onrust niet groter te maken dan nodig.

Maar wat kun je als or betekenen in een harmonisatietraject? Welke mogelijkheden heb je en welke routes kun je volgen? Als uw or betrokken is bij een harmonisatietraject dan kan dit boek helderheid geven. Het legt uit wat harmonisatie inhoudt, welke juridische mogelijkheden er zijn en hoe het traject van harmonisatie kan verlopen. Ook harmonisatie van pensioenen en internationale harmonisatie komen aan bod.

Specificaties

ISBN13:9789013094558
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:149
Uitgever:VMN Media
Druk:1
Verschijningsdatum:5-8-2011
Hoofdrubriek:Arbeidsrecht

Over Hans van den Hurk

Hans van den Hurk treedt op als adviseur, opleider en publicist via zijn adviesbureau DialoogAmsterdam. Hij is gespecialiseerd in arbeidsverhoudingen, arbeidsvoorwaarden en medezeggenschap. Op deze gebieden adviseert hij ondernemingsraden, vakbondsgroepen en P&O-afdelingen.

Andere boeken door Hans van den Hurk

Over Steven Jellinghaus

Dr.mr. Steven Jellinghaus (1969) is advocaat-partner en register-mediator verbonden aan De Voort Advocaten & Mediators te Tilburg. Aldaar richt zijn praktijk zich op de collectieve aspecten van het arbeidsrecht en het sportrecht. Tevens is hij als universitair docent verbonden aan het departement sociaal recht en sociale politiek van de Universiteit van Tilburg. In 2003 is hij daar gepromoveerd op het onderwerp harmonisatie van arbeidsvoorwaarden, in het bijzonder na fusie en overname. Hij heeft vele publicaties op zijn naam en verzorgt regelmatig post-academisch onderwijs.

Andere boeken door Steven Jellinghaus

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Harmonisatie en de rol van de or
2. Fusies, overnames en de wijziging van arbeidsvoorwaarden
3. Hoe te komen tot harmonisatie?
4. Harmonisatie van pensioenen en internationale harmonisatie

Register

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        OR en harmonisatie van arbeidsvoorwaarden