Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Tekst & Commentaar Omgevingswet

Omgevingswet | Omgevingsbesluit | Transponeringstabel

Specificaties
Gebonden, 4532 blz. | Nederlands
Wolters Kluwer | 1e druk, 2023
ISBN13: 9789013145304
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Jongbloed : Omgevingsrecht
Wolters Kluwer 1e druk, 2023 9789013145304
Onderdeel van serie Tekst en Commentaar
Nog niet verschenen, verwacht op 15‑02‑2023
395,01

Samenvatting

Dit geheel nieuwe deel uit de serie Tekst & Commentaar geeft een overzichtelijke en heldere uitleg van de Omgevingswet. Deze publicatie is voorzien van commentaar van gerenommeerde auteurs volgens de bewezen succesvolle formule van deze serie en bevat daarnaast een handige transponeringstabel voor een snelle oriëntatie. Opgenomen zijn de wetteksten zoals deze op 5 mei 2022 luidden, de datum van de publicatie van Stb. 2022, 172 (Verzamelbesluit Omgevingswet 2022).

Tekst & Commentaar Omgevingswet vormt dé kennisbron bij uitstek voor een korte en overzichtelijke uitleg van de geldende wettekst. Inclusief verwijzingen naar oud recht, overgangsrecht en waar nodig aangevuld met literatuurverwijzingen. Onmisbaar voor een eerste oriëntatie op een nieuwe zaak, een advies of processtukken. Gebruikers waarderen de serie vanwege de betrouwbaarheid en actualiteit.

T&C Omgevingswet is een geheel nieuw en veelomvattend Tekst & Commentaar deel, vanzelfsprekend voorzien van commentaar van deskundige auteurs en volgens de bewezen succesvolle formule van de serie. Deze omvangrijke nieuwe titel bevat de onderstaande onderdelen:

Omgevingswet
Omgevingsbesluit
Besluit kwaliteit leefomgeving
Besluit activiteiten leefomgeving
Besluit bouwwerken leefomgeving (selectie)
Volgens de laatste inzichten zal de Omgevingswet op 1 januari 2023 in werking treden. De Omgevingswet beoogt een vereenvoudiging te realiseren door tientallen wetten en honderden regelingen samen te brengen in één wet en vier AMvB’s. Voor juristen die in de praktijk in aanraking komen met het omgevingsrecht verandert veel. Voor hen is deze titel onmisbaar.

Deze titel onderscheidt zich van andere uitgaven door een hoogstaand en gerenommeerd auteursteam en een uiterst deskundige redactie die nauw betrokken is bij het wetgevingstraject en bij het werkveld van juristen die te maken krijgen met de Omgevingswet. Van praktische waarde zijn bovendien de commentaren per artikel waarin de auteurs verwijzen naar oud recht en waar relevant aangeven of de jurisprudentie die onder het oude recht is gewezen nog betekenis toekomt. Ook vermelden de auteurs of overgangsrecht van toepassing is. Een handige transponeringstabel helpt de lezer bovendien om snel de artikelen van de Omgevingswet en bijbehorende AMvB’s te vinden.

Tekst & Commentaar Omgevingswet is van grote waarde voor iedereen die werkzaam is binnen het omgevingsrecht. Denk aan gemeenten, provincies, waterschappen, adviesbureaus, advocatuur, rechterlijke macht en bedrijfsjuristen.

Specificaties

ISBN13:9789013145304
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:4532
Druk:1
Verschijningsdatum:15-2-2023
ISSN:
Jongbloed:Omgevingsrecht

Over Chris Backes

CHRIS BACKES is Professor of Environmental and Planning Law at the Utrecht Centre for Water, Oceans and Sustainability Law, Utrecht University, the Netherlands. Notably, he has acted as President of the Dutch Society for Environmental Law, a member of the Netherlands Council for Nature Protection (Natuurbeschermingsraad) and a member of the Netherlands Council of Housing, Spatial Planning and the Environment (VROM-Raad). He specialises in sustainability law as well as environmental and planning law with a special focus on law for circular economy and biodiversity law.

Andere boeken door Chris Backes

Over A.G.A. Nijmeijer

Mr. A.G.A. Nijmeijer is hoogleraar Omgevingsrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Andere boeken door A.G.A. Nijmeijer

Over Rosa Uylenburg

R. Uylenburg is hoogleraar milieurecht, in het bijzonder natuurbeschermingsrecht aan de Universiteit van Amsterdam.

Andere boeken door Rosa Uylenburg

Inhoudsopgave

VERKORTE INHOUDSOPGAVE
(* met commentaar)

Eerste band - Omgevingswet, Omgevingsbesluit en Transponeringstabel
Omgevingswet* 1
Omgevingsbesluit* 1263
Transponeringstabel 1783
Trefwoordenregister Reg.-1

Tweede band - Bkl, Bal en Bbl
Besluit kwaliteit leefomgeving* 1961
Besluit activiteiten leefomgeving* 3287
Besluit bouwwerken leefomgeving* 4239
Trefwoordenregister Reg.-1

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Tekst & Commentaar Omgevingswet