Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Studenteneditie Cursus Belastingrecht Vennootschapsbelasting 2022-2023

Specificaties
Paperback, 1192 blz. | Nederlands
Wolters Kluwer | 1e druk, 2022
ISBN13: 9789013168075
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Juridisch : Fiscaal recht
Wolters Kluwer 1e druk, 2022 9789013168075
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Deze studenteneditie van de Cursus Belastingrecht behandelt de laatste stand van zaken in de wetgeving, beleid, jurisprudentie en vakliteratuur, ondersteund met heldere uitleg en voorbeelden. De titel wordt gezien als de meest brede en diepgaande publicatie over de vennootschapsbelasting. De inhoud is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met universitaire vakgroepen.

De studentenedities van de Cursus Belastingrecht zijn verkorte uitgaven van de al ruim 50 jaar succesvolle uitgave 'Cursus Belastingrecht'. Studenteneditie Cursus Belastingrecht Vennootschapsbelasting 2022-2023 bevat een uitvoerige, actuele en heldere beschrijving van de Wet op de Vennootschapsbelasting 1969 (Wet Vpb 1969). Deze studenteneditie wordt gezien als de meest brede en diepgaande publicatie over dit onderwerp. Voor studie is er simpelweg geen directe equivalent.

Kenmerkend voor de serie is dat de stof systematisch in plaats van artikelsgewijs wordt besproken. Hierdoor wordt de structuur van de fiscale wetgeving beter zichtbaar. De heldere uitleg en voorbeelden helpen de student de materie snel te doorgronden en reproduceren.

De titel wordt gezien als de meest brede en diepgaande publicatie over de vennootschapsbelasting. De publicatie wordt gedragen door een hooggekwalificeerd auteursteam werkzaam in de wetenschap en de praktijk. De inhoud is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met docenten van de universitaire fiscale vakgroepen, zodat deze optimaal aansluit op de lesstof.

Actuele ontwikkelingen Vennootschapsbelasting
Deze 2022-2023 editie is waar relevant geactualiseerd aan de hand van nieuwe wetgeving, verschenen jurisprudentie en van belang zijnde andere ontwikkelingen en literatuur. Zo staat deze editie onder meer stil bij:
- Deelnemingsvrijstelling
- Fiscale eenheid
- Verliesverrekening
- Fusie en splitsing

Kortom: Studenteneditie Cursus Belastingrecht Vennootschapsbelasting 2022-2023 helpt de fiscale student zich de wetgeving en toepassing van de vennootschapsbelasting snel en effectief eigen te maken.

Specificaties

ISBN13:9789013168075
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:1192
Druk:1
Verschijningsdatum:3-8-2022
Hoofdrubriek:Fiscaal recht
ISSN:

Over Arthur Hofman

Arthur Hofman (1976) studeerde fiscale economie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en is werkzaam als belastingadviseur bij PriceWaterhouseCoopers Belastingadviseurs N.V. Tevens is hij bij deze organisatie verbonden aan het Wetenschappelijk Bureau. Arthur Hofman is vaste medewerker van het Nederlands Tijdschrift Fiscaal recht, verzorgt regelmatig cursussen op het gebied van de Nederlandse vennootschapsbelasting en publiceert hierover in de fiscale vakliteratuur.

Andere boeken door Arthur Hofman

Over Jan van de Streek

Prof. dr. J.L. van de Streek is verbonden aan het Amsterdam Center for Tax Law (ACTL) van de Universiteit van Amsterdam en Loyens & Loeff NV. Hij heeft meer dan twaalf jaar praktijk- en onderwijservaring op het gebied van de vennootschapsbelasting.

Andere boeken door Jan van de Streek

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Studenteneditie Cursus Belastingrecht Vennootschapsbelasting 2022-2023