Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het geheime leven van kleuren

Specificaties
Gebonden, 324 blz. | NL
J.M. Meulenhoff | e druk, 2017
ISBN13: 9789029091732
Rubricering
Hoofdrubriek : Kunst en cultuur
Juridisch :
J.M. Meulenhoff e druk, 2017 9789029091732
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Een prachtig full colour boek over de geschiedenis van kleuren – een must voor iedere kunstliefhebber

In Het geheime leven van kleuren heeft Kassia St Clair haar levenslange obsessie met kleuren gegoten in een uniek boek, waarin ze betoverende verhalen vertelt over de 75 bekendste tinten en kleurschakeringen. Waarom wordt de maagd Maria in de Renaissance bijna altijd in het blauw afgebeeld? Waarom zijn worteltjes oranje? En waarom zie je groen van jaloezie? Het geheime leven van kleuren gaat over mode en politiek, kunst en oorlog, over het geel van Van Goghs zonnebloemen, over Picasso’s blauwe periode, over het rood in de grottekeningen van Lascaux en over de fluorescerende kleuren van punk.

Het geheime leven van kleuren is een levendige geschiedenis van kleuren en de onvergetelijke verhalen die erachter schuilgaan. Het geeft een geheel nieuwe blik op onze geschiedenis en cultuur; na het lezen van dit boek zal kijken naar kleur nooit meer hetzelfde zijn.

Over Het geheime leven van kleuren

‘Een geestverruimende reis rond de wereld zonder van je schildersezel te hoeven wijken. Elke kleur heeft een verhaal en in dit boek zijn de meest betoverende, schokkende en tot nadenken stemmende verzameld. Het wordt nog lastig je gang zomaar magnoliawit te schilderen na het lezen van dit inspirerende palet aan verhalen.’ Simon Garfield, auteur van Precies mijn type, Op de kaart en Mauve

Specificaties

ISBN13:9789029091732
Taal:NL
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:324
Uitgever:J.M. Meulenhoff
Verschijningsdatum:11-7-2017
Hoofdrubriek:Kunst en cultuur

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het geheime leven van kleuren