Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Contacten met de fiscus

Communiceren met de Belastingdienst

Specificaties
Paperback, 95 blz. | Nederlands
Wolters Kluwer | 1e druk, 2001
ISBN13: 9789031221615
Rubricering
Juridisch : Fiscaal recht
Wolters Kluwer 1e druk, 2001 9789031221615
Onderdeel van serie Financial planning
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Het ontvangen van bezoek is in het algemeen een vreugde. Van enige reserve zal evenwel sprake zijn als de bezoeker de ficus is. Kondigt de fiscus zijn bezoek aan, dan is een gedegen voorbereiding een absolute must. Het bezoek van de fiscus leidt ertoe dat een ondernemer bijvoorbeeld zijn wettelijke verplichting dat de administratie op een bepaalde, toegankelijke manier is ingericht, moet kunnen maken.

In dit boek gaat het om verschillende manieren waarop men als particulier en als ondernemer met de fiscus te maken kan krijgen. Dit varieert van het stellen van vragen aan de fiscus tot het procederen tegen de fiscus. Het boek begint met een beschrijving van de Rijksbelastingdienst. Daarna gaat de auteur in op allerlei mogelijke contacten die men met de fiscus kan en moet hebben. Vervolgens stelt hij een groep nieuwe fictieve ondernemers voor de inkomstenbelasting aan de orde, namelijk personen die zaken ter beschikking stellen aan de onderneming van de partner of aan de eigen BV. Ook het boekenonderzoek blijft niet onbesproken. In een apart hoofdstuk wordt aangegeven welke verhogingen er bestaan en wanneer men daarmee te maken kan krijgen en tot slot gaat de auteur nog in op kostenvergoedingen bij belastingprocedures.

Het boek richt zich zowel op de positie van de particulier als die van de ondernemer. Diverse zaken, zoals kostenvergoedingen, administratieve boeten, wanneer wel en geen omkering, bewijsplicht, zijn voor beide categorieën gelijk en worden dan ook vrij neutraal behandeld. Uiteraard kan de stof niet uitputtend worden behandeld. Het accent ligt daarom vooral op praktische punten.

Specificaties

ISBN13:9789031221615
Trefwoorden:communicatie
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:95
Druk:1
Hoofdrubriek:Fiscaal recht

Inhoudsopgave

1. De organisatie van de belastingdienst
2. Welke contacten zijn er met de fiscus?
3. Nieuwe belastingplichtigen met ingang van 2001
4. Een bezoek van de fiscus
5. Administratieve boetes
6. Kosten en kostenvergoeding
7. Diversen

Trefwoordenregister
Auteur

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Contacten met de fiscus