Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Sociale psychologie en praktijkproblemen

Van probleem naar oplossing

Specificaties
Paperback, 186 blz. | Nederlands
Bohn Stafleu van Loghum | 3e druk, 2014
ISBN13: 9789036804080
Rubricering
Hoofdrubriek : Mens en maatschappij
Juridisch :
Bohn Stafleu van Loghum 3e druk, 2014 9789036804080
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Mensen stimuleren tot een gezondere levensstijl, het terugdringen van cyberpesten, en mensen weer aan het werken krijgen: zo zijn er eindeloos veel sociale en wetenschappelijke problemen die hulpverleners en beleidsmakers proberen aan te pakken. Om kans van slagen te hebben moet de effectiviteit van dergelijke interventies eerst onderzocht zijn. Juist de sociale psychologie biedt daartoe belangrijke handvatten: ze is bij uitstek het vakgebied dat helpt het gedrag van mensen te begrijpen, te verklaren en te beïnvloeden.

In 'Sociale psychologie en praktijkproblemen' wordt uitgelegd hoe professionals, op methodische en evidence-based wijze, kunnen komen tot effectieve interventies op basis van sociaalpsychologisch onderzoek en theorie. De lezer wordt door middel van opdrachten en casuïstiek uitgedaagd de kennis uit dit boek toe te passen op allerlei sociale en maatschappelijke problemen.

Dit boek is bedoeld voor studenten in het hbo en wo, alsmede voor professionals die zich bezighouden met de preventie en aanpak van sociale en maatschappelijke problemen.

Specificaties

ISBN13:9789036804080
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:186
Druk:3
Verschijningsdatum:8-3-2014

Over Abraham Buunk

Abraham P. Buunk is Professor of Evolutionary Social Psychology at the University of Groningen and Professor of Social and Organisational Psychology at the University of Curacao.

Andere boeken door Abraham Buunk

Over Pieternel Dijkstra

Dr. Pieternel Dijkstra is sociaal psycholoog en doet al jarenlang onderzoek naar sociale relaties. De inzichten die ze daarin opdoet schrijft ze op in boeken en artikelen, en verwerkt ze in workshops en trainingen. Daarnaast coacht Pieternel mensen die problemen ervaren in hun sociale relaties met anderen.

Andere boeken door Pieternel Dijkstra

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Sociale psychologie en praktijkproblemen