Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Leefstijlpsychiatrie

Specificaties
Gebonden, 501 blz. | NL
Bohn Stafleu van Loghum | e druk, 2022
ISBN13: 9789036827041
Rubricering
Hoofdrubriek : Geneeskunde
Juridisch :
Bohn Stafleu van Loghum e druk, 2022 9789036827041
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Dit boek geeft een overzicht van wetenschappelijke kennis, ervaringsverhalen en best practices op het gebied van leefstijlpsychiatrie. Daarnaast biedt het praktische handvatten die direct toepasbaar zijn in het voorkomen en behandelen van psychiatrische aandoeningen. Het boek richt zich op alle professionals binnen de geestelijke gezondheidszorg die een bijdrage willen leveren aan verbetering van leefstijl binnen de psychiatrie.

Leefstijlpsychiatrie is het eerste brede, Nederlandstalige overzicht van actuele wetenschappelijke kennis over de rol van leefstijl in de preventie en behandeling van psychiatrische aandoeningen. Het boek beschrijft eerst het belang van leefstijl en richt zich daarna op diagnostiek en behandeling. De belangrijkste leefstijlaspecten zoals beweging, voeding, verslaving en slaap passeren uiteraard de revue, net als ervaringsverhalen en de rol van de hulpverlener. Ook is er aandacht voor de praktische kant, met hoofdstukken over bijvoorbeeld communicatie, implementatie en ethische dilemma’s.

In lijn met onder andere de versteviging van leefstijlgeneeskunde waarin de nadruk ligt op lichamelijke ziekten, neemt ook de aandacht voor de rol van leefstijl voor onze psychische gezondheid toe. Het verbeteren van leefstijlfactoren bij mensen met psychische klachten kan het herstel bespoedigen en verergering van klachten en terugval voorkomen.

Prof. dr. Wiepke Cahn is psychiater en hoogleraar lichamelijke gezondheid bij psychiatrische aandoeningen bij het UMC Utrecht en Altrecht. Dr. Jeroen Deenik is onderzoeker en gezondheidspsycholoog bij GGz Centraal en assistant professor bij Maastricht University. Dr. Jentien Vermeulen is psychiater in opleiding en onderzoeker aan de Afdeling Psychiatrie van Amsterdam UMC, locatie AMC.

Specificaties

ISBN13:9789036827041
Taal:NL
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:501
Uitgever:Bohn Stafleu van Loghum
Verschijningsdatum:6-5-2022
Hoofdrubriek:Geneeskunde

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leefstijlpsychiatrie