Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De burn-out bubbel

Het échte verhaal

Specificaties
Paperback, 216 blz. | Nederlands
Bohn Stafleu van Loghum | 1e druk, 2021
ISBN13: 9789036827560
Rubricering
Hoofdrubriek : Geneeskunde
Juridisch :
Bohn Stafleu van Loghum 1e druk, 2021 9789036827560
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit boek, geschreven door Wilmar Schaufeli en Jan Jaap Verolme, is het eerste kritische overzichtswerk van burn-out in Nederland. Het brengt orde in de chaos door feiten van fictie te scheiden, zodat burn-out de plek krijgt die het verdient. Je kunt geen krant openslaan of het gaat over burn-out. Al jaren.

Bekende Nederlanders als Pieter Omtzigt en Sophie Hilbrand zijn er door geveld geweest en meer dan een miljoen Nederlanders dreigen hun lot te volgen. Althans zo kun je afleiden uit het publieke debat erover. Ondertussen zitten werkgevers met de handen in het haar want de rekening van al die voorspelde uitval door burn-out zal grotendeels bij hen terechtkomen.

Je kunt je over al die alarmerende berichten zorgen maken, maar ook verbazen. Dat laatste vooral als je weet dat er jaarlijks ‘slechts’ een paar duizend gevallen van burn-out worden gemeld door bedrijfsartsen. Ernstig genoeg natuurlijk, maar in schril contrast met de ruim miljoen gevallen die veel mensen op het netvlies hebben.

Het boek is bedoeld voor iedereen die wil weten hoe het nu écht zit met burn-out, zoals beleidsmakers, artsen, psychologen, journalisten, werkgevers, HR-managers en studenten. Maar ook voor diegenen die zelf of in hun omgeving met burn-out te maken hebben (gehad).

Specificaties

ISBN13:9789036827560
Trefwoorden:burn-out, gezondheid
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:216
Druk:1
Verschijningsdatum:27-12-2021
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
De burn-out bubbel - ‘Gedegen en feitelijk’
Nienke van der Boom | 24 maart 2022
Door alle aandacht in de media rondom burn-out en door de alarmerende berichten over een burn-outepidemie, vonden Wilmar Schaufeli en Jan Jaap Verolme het tijd om alle informatie die er is, eens op een rijtje te zetten. Achter de mooi restylede cover van ‘De burn-out bubbel’, gaat dan ook een heel serieus boek schuil.
Lees verder
recensie
De burn-out bubbel - ‘Verplichte kost’
Freija van Duijne | 18 maart 2022
Een veelgenoemde trend van de afgelopen jaren is de aandacht voor het verschijnsel burn-out. Steeds meer mensen zouden hierdoor zijn getroffen. In onze hyper-competitieve samenleving staan we altijd aan, online en offline. Niet gek dat we hierdoor massaal opbranden....
Lees verder

Over Wilmar Schaufeli

Wilmar Schaufeli is emeritus hoogleraar Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht en de KU Leuven. Hij is gespecialiseerd in de psychologie van arbeid en gezondheid en geldt als dé internationale expert op het gebied van burn-out.

Andere boeken door Wilmar Schaufeli

Over Jan Jaap Verolme

Jan Jaap Verolme is expert op het gebied van stress en burn-out. Hij maakt mensen en organisaties bewust van de oorzaken en gevolgen van stress en hoe je het kunt voorkomen. Recent schreef hij samen met Wilmar Schaufeli de 'Burn-out Bubbel', het eerste kritische overzichtswerk van burn-out in Nederland.

Andere boeken door Jan Jaap Verolme

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De burn-out bubbel