Trek

Eten onderweg - toen en nu

Specificaties
Paperback, 208 blz. | NL
Nijgh & Van Ditmar | 1e druk, 2021
ISBN13: 9789038806402
Rubricering
Hoofdrubriek : Koken en eten
Juridisch :
Nijgh & Van Ditmar 1e druk, 2021 9789038806402
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis

Samenvatting

‘Charlotte Kleyn combineert een leesbare, vrolijke schrijfstijl met enthousiaste nieuwsgierigheid en gedegen academisch onderzoek in een
heel aantrekkelijk culinair-historisch kookboek over eten op reis.’
Joël Broekaert, culinair journalist

Reizen maakt hongerig. Ook in voorbije eeuwen, toen al veel mensen de wegen en wateren bevolkten, moest er onderweg worden gegeten. Hoe ging dat? Wat aten schepelingen in de veertiende eeuw? En hoelang picknicken we al?

Charlotte Kleyn bezocht musea en archieven op zoek naar het verleden van scheepsbeschuit, voedselrantsoenen en overdadige
diners op stoomschepen, maar was even nieuwsgierig naar de reizende eters van nu en ging langs bij de scouts, een marineschip en een vliegtuigcateraar.

Daarnaast bevat Trek ruim vijftig recepten geïnspireerd op het verleden, maar helemaal van nu: makreel met middeleeuwse
specerijen, antischeurbuikcocktail met arak, abrikozenamandeltaartjes, officiersballen en padvinders-kastanjegoulash.

Specificaties

ISBN13:9789038806402
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:208
Druk:1
Verschijningsdatum:23-2-2021
Hoofdrubriek:Koken en eten

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Trek