Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het ABC van erven en nalaten

Praktisch boek over alle aspecten van een erfenis

Specificaties
Paperback, 224 blz. | Nederlands
Elmar | 1e druk, 2016
ISBN13: 9789038925370
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Jongbloed : Erfrecht
Elmar 1e druk, 2016 9789038925370
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Er is een aantal momenten in het leven waarin een naslagwerk als dit boek van pas kan komen:
- Bij het aangaan van een samenleving
- Ter bepaling van uw eigen wensen met betrekking tot uw nalatenschap
- Bij het overlijden van een van uw naasten.

Het is een boek dat u van kennis zal voorzien, maar ook als handboek te gebruiken is. De hoofdstukindeling is gekozen zoals meestal ook het leven zijn beloop heeft. De eerste stappen voor uw nalatenschap worden meestal genomen met de vorm waarin u uw relatie aangaat. Vervolgens komen er kinderen, of niet. Of er wordt een spaarkapitaal of anderszins vermogen gevormd, bijvoorbeeld door de aanschaf van een woning, of een onderneming waar vermogen in begrepen is. Dit zijn allemaal momenten waarop nagedacht kan worden hoe u met uw nalatenschap wenst om te gaan of hoe u voogdij wilt regelen. En als uiteindelijk een van uw naasten komt te overlijden, dan kan het zijn dat u een erfenis verkrijgt. Op dat moment is het vaak de vraag hoe u daar mee om kunt en wilt gaan.

Vandaar dat u in dit boek twee delen aantreft. Het eerste deel is voor degene die aan het roer van zijn eigen nalatenschap wil staan. Het tweede deel is voor degene die een erfenis ontvangt. Dit wordt voorafgegaan door een lijst met begrippen die van belang zijn om het geheel goed te kunnen volgen.

In het eerste gedeelte treft u een hoofdstuk over het huwelijksvermogensrecht en samenleven. Daarna volgt een beschrijving van het wettelijk erfrecht, de belastingheffing op erfenissen en het testamentaire recht. Aansluitend is een hoofdstuk opgenomen over de beschermingsregels bij ongunstige testamenten en een hoofdstuk over wat er voorafgaand aan het overlijden al geregeld kan worden. In het tweede deel treft u de mogelijkheden die u hebt als u een erfenis ontvangt.

Specificaties

ISBN13:9789038925370
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:224
Uitgever:Elmar
Druk:1
Verschijningsdatum:1-10-2016
Jongbloed:Erfrecht

Over Marijke Wijnhoven

Marijke Wijnhoven heeft 33 jaar ervaring in de financiële dienstverlening. Zij is een betrokken adviseur die goed luistert naar de (dieperliggende) wensen en behoeften van haar klant, vertaalt dit in een concreet, objectief en onafhankelijk financieel plan. Zij kan moeilijke materie begrijpelijk maken. Zij geniet ervan om samen met haar klant duidelijkheid te scheppen over de prioriteiten in doelen en wensen, de haalbaarheid hiervan en in het opzetten van een stappenplan tot realisatie van de oplossingen. Dit doet zij op het gebied van oudedagsvoorzieningen, zorg voor nabestaanden en echtscheiding. Sinds 2007 is Marijke financieel planner. Ze heeft zich later ook gespecialiseerd in estate- en echtscheidingsplanning.

Andere boeken door Marijke Wijnhoven

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het ABC van erven en nalaten