Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Psychologie - De essentie

Specificaties
Paperback, 434 blz. | Nederlands
Pearson Education NL | 4e druk, 2018
ISBN13: 9789043035859
Rubricering
Juridisch : Management
Pearson Education NL 4e druk, 2018 9789043035859
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Nederlandstalige bewerking: Frank Despriet en Greet van Terwisga Psychologie, de essentie is de compacte uitgave van het succesvolle boek Psychologie, een inleiding, 8e editie. Deze vierde editie is volledig geactualiseerd en bevat veel nieuwe casuïstiek. Naast het updaten van kennis op basis van recent onderzoek zijn nieuwe onderwerpen toegevoegd, zoals een bespreking van het gebruik van sociale media in onderzoek, het effect van gezonde relaties, het verband tussen emoties en intuïtie, aanpassing van de modellen over leiderschap en nog veel meer. De bewezen didactiek en de overzichtelijke opbouw van Psychologie, een inleiding zijn gehandhaafd.

Psychologie, de essentie is bedoeld voor hbo-opleidingen die een basiskennis psychologie vereisen, maar niet als cruciaal hoofdonderdeel van het curriculum, zoals de studierichtingen Communicatie en Personeelsmanagement, en opleidingen in de gezondheidszorg.

Dit boek verschijnt met een toegangscode voor MyLab | Nederlandstalig, een digitale leeromgeving waar studenten en docenten diverse interactieve studietools kunnen vinden, zoals een begrippentrainer, meerkeuzevragen, verdiepingsteksten en zeer uitgebreid casemateriaal voor zowel de opleiding Personeel & Arbeid als de opleiding Communicatie.

Specificaties

ISBN13:9789043035859
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:434
Druk:4
Verschijningsdatum:28-5-2018
Hoofdrubriek:Management
ISSN:

Over Philip Zimbardo

Philip Zimbardo is werkzaam aan een universiteit in de Verenigde Staten en heeft veel gepubliceerd op het gebied van de psychologie. Philip Zimbardo maakte in de jaren zeventig naam als onderzoeker met zijn 'Stanford Prison Experiment'. Hij was in 2002 voorzitter van de American Psychological Association (APA).

Andere boeken door Philip Zimbardo

Over Robert Johnson

Robert Johnson is werkzaam aan een universiteit in de Verenigde Staten en heeft veel gepubliceerd op het gebied van de psychologie.

Andere boeken door Robert Johnson

Over Vivian McCann

Vivian McCann is werkzaam aan een universiteit in de Verenigde Staten en heeft veel gepubliceerd op het gebied van de psychologie.

Andere boeken door Vivian McCann

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Geest, gedrag en wetenschap
2. Sensatie en perceptie
3. Leren
4. Geheugen
5. Denken en intelligentie
6. Motivatie en emotie
7. Persoonlijkheid
8. Stress, gezondheid en welzijn
9. Sociale psychologie
10. Besluitvorming en leiderschap in groepen
11. Gedragspatronen in groepen

Begrippenlijst
Referenties
Trefwoordenindex
Namenindex

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Psychologie - De essentie