Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Informatiemanagement, met MyLab NL toegangscode

Specificaties
Paperback, 300 blz. | Nederlands
Pearson Education NL | 4e druk, 2020
ISBN13: 9789043038201
Rubricering
Hoofdrubriek : Computer en informatica
Juridisch :
Pearson Education NL 4e druk, 2020 9789043038201
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Informatiemanagement introduceert de student in dit dynamische vakgebied, dat zich bevindt op het kruispunt van informatiekunde, organisatiekunde, management en marketing.
In dit boek beschrijven de auteurs hoe (informatie)technologie de werkomgeving, bedrijven en sectoren beïnvloedt.

Deze beïnvloeding heeft consequenties voor de rol en inbedding van informatiemanagement in organisaties, zoals de dynamische eisen die tegenwoordig worden gesteld aan professionals en kenniswerkers. Het sturen en beheersen van informatiestromen in de context van informatieverzorging vormen de centrale elementen van het boek. Hierbij schenken de auteurs ruime aandacht aan de rol van technologie, innovatie, sociale media, businesscases en projectmatig werken.

De theorie wordt in het boek steeds aan de praktijk gekoppeld door middel van praktische voorbeelden en cases. Dit boek bevat een toegangscode voor MyLab. Hier vind je veel aanvullend studie- en lesmateriaal, zoals oefentoetsen en extra praktijkcases. Voor docenten zijn powerpoints beschikbaar.

Nieuw in deze editie
Om het boek nog beter op het hoger onderwijs te laten aansluiten, heeft het boek een nieuwe indeling. Het boek bestaat uit drie delen. Deel 1 gaat in op twee strategische aspecten, te weten waardecreatie en innovatie.In deel 2 staat het organiseren van informatie centraal. Tot slot heeft deel 3 betrekking op digitaal werken. In deze drie delen worden verschillende thema’s en onderwerpen gepresenteerd. Deze zijn onderverdeeld op basis van het negenvlaksmodel van Maes.

Daarnaast is het boek volledig geactualiseerd en kan de student nòg makkelijker met de theorie aan de slag. Zo zijn er meer voorbeelden, cases en oefenopgaven toegevoegd aan het boek en de digitale leeromgeving MyLab.

Informatiemanagement is geschreven voor eerstejaarsstudenten in het hoger economisch onderwijs.

Specificaties

ISBN13:9789043038201
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:300
Druk:4
Verschijningsdatum:10-6-2020
Hoofdrubriek:IT-management / ICT
ISSN:

Expertrecensies (1)

Informatiemanagement (1e druk 2007)
Carla Verwijs | 6 januari 2009
Laatst was uitgebreid in het nieuws te lezen dat veel ICT-projecten van de overheid tot niets leiden en alleen maar geld kosten. Een oplossing voor dit probleem is nu gezocht in het aanstellen van Chief Information Officers (CIO) die op de projecten toezien. Het is maar één voorbeeld van de rol die informatiemanagers tegenwoordig spelen in onze maatschappij. 'Informatiemanagement', geschreven door Rolf Bruins en Bert Pinkster, geeft een introductie in het vakgebied informatiemanagement. Het boek is in eerste instantie bedoeld voor studenten. Maar iedereen die meer wil weten over dit gebied, krijgt hiermee een uitgebreid overzicht.
Lees verder

Over Rolf Bruins

Rolf Bruins is directeur opleidingen bij de Nederlandse Hogeschool voor Business Professionals (NHBP). Daarvoor is hij ruim twaalf jaar hogeschooldocent marketing en informatiemanagement geweest.

Andere boeken door Rolf Bruins

Over Hans Geurts

Hans Geurts heeft meer dan 20 jaar leidinggevende ervaring op het gebied van IT & innovatie binnen grote organisaties als Heineken en Wolters Kluwer. Hier heeft hij de IT visie en strategie opgesteld en met zijn teams de digitale transformatie vormgegeven. Daarnaast is hij als docent Informatiemanagement verbonden aan de Business School Nederland en begeleidt hij studenten bij hun afsluitende dissertatie.

Andere boeken door Hans Geurts

Inhoudsopgave

Deel 1 Digitaal waarde creëren
H1 Digitale waardecreatie
H2 Innoveren

Deel 2 Organiseren van informatie
H3 Informatiemanagement
H4 Digitalisering in processen en projecten
H5 Aandachtsgebieden informatiemanagement
H6 Datagedreven werken
H7 Kunstmatige intelligentie
H8 Digitale technologie
H9 De digitale toekomst van werk

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Informatiemanagement, met MyLab NL toegangscode