Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Blijven staan ondanks de storm.

Handvatten voor ouders in een hoogconflictscheiding (Belgisch recht)

Specificaties
Paperback, 274 blz. | Nederlands
MAKLU uitgevers | 1e druk, 2018
ISBN13: 9789044136067
Rubricering
Hoofdrubriek : Mens en maatschappij
MAKLU uitgevers 1e druk, 2018 9789044136067
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Nog een boek voor gescheiden ouders? Worden gescheiden ouders niet genoeg rond de oren geslagen met boeken die hen vertellen dat ze samen ouders moeten blijven, 'in het belang' van hun kinderen?

De auteurs richten zich tot ouders waarbij de spanningen tot lang na de scheiding blijven en het conflict zo escaleert dat de kinderen in de knel zitten. Het gaat om ouders die vaak al een hele weg hebben afgelegd binnen de hulpverlening, al dan niet in combinatie met allerlei juridische procedures. Ouders die zich niet begrepen en machteloos voelen.

De auteurs leggen in een heldere taal uit waarom het in sommige situaties niet meer lukt om 'samen' ouder te blijven en te overleggen over de kinderen. Naast een theoretisch kader, bieden zij vooral concrete handvatten aan ouders om zelf aan de slag te gaan, los van de andere ouder. Elementen uit verschillende therapievormen worden gebruikt en vertaald in een aantal concrete tools. Dit maakt het boek eveneens bruikbaar voor hulpverleners die binnen hun werkcontext met ouders in deze situaties geconfronteerd worden.

"Dit boek geeft moed en hoop en blijft toch met beide voeten op de grond. Het biedt perspectief. Voor ouders en voor kinderen. En net dat hebben we rond dit thema broodnodig." - Bruno Van Obbergen, de Vlaamse kinderrechtencommissaris die ook het Voorwoord schreef.

Vanessa Maes en Christel Cornelis zijn beiden verbonden aan Alianza, een project van CGG PassAnt vzw.
Vanessa Maes is klinisch psycholoog en systeemtherapeut. Ze richtte Alianza 12 jaar geleden op. Christel Cornelis is maatschappelijk assistent en systeemtherapeut. Ze hebben ruim 15 jaar ervaringen in het werken met kinderen en gezinnen binnen de Geestelijke Gezondheidzorg.

Specificaties

ISBN13:9789044136067
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:274
Druk:1
Verschijningsdatum:10-8-2018
ISSN:

Inhoudsopgave

Inhoudsopgave zie inkijkexemplaar

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Blijven staan ondanks de storm.