Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Amalia

De plicht roept

Specificaties
E-book, 296 blz. Epub met watermerkbeveiliging | Nederlands
Prometheus | 1e druk, 2021
ISBN13: 9789044648379
Prometheus Epub met watermerkbeveiliging 1e druk, 2021 9789044648379
Direct te downloaden

Samenvatting

Prinses Amalia viert dit jaar haar achttiende verjaardag. Er gaat veel voor haar veranderen. De plicht roept en de onbezorgdheid van haar jeugd is voorbij. Voor iedere Nederlander is het bijzonder om meerderjarig te worden. Maar wat betekent dit bij een kroonprinses? Amalia moet haar vader opvolgen, maar kan ze eronderuit? Peter Rehwinkel behandelt deze en andere staats rechtelijke vragen.

Vast en zeker gaat Amalia in de komende jaren studeren. Volgens de Oranjes mag ze nu nog van het leven genieten: 'Later kan het niet meer.' Het Nederlandse koningshuis ligt onder vuur. Een gewoon salaris is voor een jonge prinses meer dan genoeg.

Toch laat een kijkje achter de schermen – bijvoorbeeld bij de Raad van State – zien wat er van Amalia na haar achttiende wordt gevraagd. Nu al zijn degenen die de prinses meemaken van haar onder de indruk: 'We hoeven niet te twijfelen aan de présence van onze toekomstige koningin.' Welke keuzes kan Amalia maken? Ook bij het kiezen van een partner? Dit boek geeft Nederlands eerste Prinses van Oranje, en al die anderen, antwoord.

Specificaties

ISBN13:9789044648379
Trefwoorden:koningshuis
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:296
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:20-9-2021
Hoofdrubriek:Staatsrecht
ISSN:

Over Peter Rehwinkel

Peter Rehwinkel is burgemeester en voormalig lid van de Tweede en Eerste Kamer. Hij is gepromoveerd in het staatsrecht en schreef verschillende boeken. Door de media wordt hij regelmatig om staatsrechtelijk commentaar gevraagd.

Andere boeken door Peter Rehwinkel

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Amalia