Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Experiment mensheid

Specificaties
E-book, 336 blz. Epub met watermerkbeveiliging | Nederlands
Prometheus | 1e druk, 2021
ISBN13: 9789044648805
Rubricering
Hoofdrubriek : Mens en maatschappij
Juridisch : Mens en maatschappij
Prometheus Epub met watermerkbeveiliging 1e druk, 2021 9789044648805
Direct te downloaden

Samenvatting

Experiment mensheid gaat over onszelf. Het gaat over hoe wij vanbinnen in elkaar zitten en hoe dat op ons handelen uitwerkt. Het gaat over onze complexiteit, onze morele dilemma’s, onze tegenstrijdigheden, onze grootsheid en onze misère. Het gaat erover hoe ons handelen in samenleving en cultuur is ingebed en op zijn beurt uitwerkt op de collectieve verban den waar we in leven.

Het gaat over wat we nodig hebben om gelukkig te worden, maar ook over het kwaad in ons, over zingeving, over oplossingsgericht denken. Het gaat over de menselijke soort als uniek evolutionair experiment. Een experiment zonder aanwijsbare experimentator. Een experiment met een diersoort – de onze – die het voor haar specialisatie moet hebben van haar ongespecialiseerdheid: ons uniek sterk ontwikkelde vermogen tot leren van onze ervaringen.

Een experiment dat op een fenomenaal succes is uitgelopen, waar we ook aan te gronde kunnen gaan. De hier geboden analyse van onze diepste drijfveren loopt uit op een slot som over wat nodig is om het als mensheid te kunnen redden. Iedereen voor wie ons gedrag soms een raadsel is: lees dit boek!

Specificaties

ISBN13:9789044648805
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:336
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:1-6-2021
ISSN:

Over Rob Wentholt

Rob Wentholt (1924-2010) was hoogleraar in de menswetenschappen aan de Erasmus Universiteit. De gedachtegang in dit boek – vrucht van ruim een halve eeuw diep nadenken – is van hem afkomstig. Hij was een messcherp analyticus, een uitstekend mensenkenner en een wijs mens.

Andere boeken door Rob Wentholt

Over Floris Cohen

Floris Cohen (1946) is de auteur van De herschepping van de wereld. In diezelfde toegankelijke stijl herschreef hij nu Wentholts betoog.

Andere boeken door Floris Cohen

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Experiment mensheid