Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Ondernemingsrecht

Een praktische handleiding (Belgisch recht)

Specificaties
Paperback, 281 blz. | Nederlands
MAKLU uitgevers | 2e druk, 2021
ISBN13: 9789046611111
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Juridisch : Ondernemingsrecht
Jongbloed : Ondernemingsrecht
MAKLU uitgevers 2e druk, 2021 9789046611111
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit boek vormt een praktische handleiding voor het ondernemingsrecht. Diverse rechtsvormen (NV/BV, vereniging, stichting, coöperatie en de personenvennootschappen - maatschap, VOF en CV) worden besproken, alsmede de aandachtspunten die bij de oprichting een rol spelen.

De auteur gaat dieper in op aandelen en kapitaal, het bestuur, uitvoerende en niet uitvoerende bestuurders, de raad van commissarissen en de algemene vergadering van aandeelhouders. Daarnaast wordt ook gekeken naar specifieke onderwerpen zoals corporate governance, het structuurregime, geschillenregeling, het recht van enquête, de herstructurering en sanering van vennootschappen, statutenwijziging, omzetting, ontbinding, vereffening en de financiële verslaggeving. Ten slotte worden de wijzigingen besproken inzake de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen 2021.

Dit boek biedt een handleiding voor iedereen die met het ondernemingsrecht in aanraking komt. De nadruk ligt dan ook op de praktijk, zonder daarbij de theorie uit het oog te verliezen. Waar mogelijk worden voorbeelden gegeven uit de economische actualiteit of uitspraken van rechters gebruikt om te laten zien hoe een wettekst praktisch gezien werkt.

Specificaties

ISBN13:9789046611111
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:281
Druk:2
Verschijningsdatum:18-8-2021
Hoofdrubriek:Ondernemingsrecht
ISSN:

Over Remco van der Kuijp

Dr. mr. Remco van der Kuijo is notaris. Hij houdt zich met name bezig met ondernemingsrecht (o.a. bedrijfsopvolging), familierecht en estate-planning. Daarnaast treedt hij regelmatig op als docent en spreker o.a. bij de Erasmus School of Accounting & Assurance (ESAA).

Andere boeken door Remco van der Kuijp

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ondernemingsrecht