Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het masterbudget - Een essentiële planningstool voor de onderneming

(Belgisch recht)

Specificaties
Paperback, 134 blz. | Nederlands
MAKLU uitgevers | 1e druk, 2023
ISBN13: 9789046612187
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Juridisch : Ondernemingsrecht
MAKLU uitgevers 1e druk, 2023 9789046612187
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In dit werk bestuderen wij de wijze waarop de bedrijfsleiding van een onderneming haar toekomstige doelstellingen vertaalt in financiële en niet-financiële termen. Hiervoor wordt een beroep gedaan op de budgetteringstechniek en de Balanced Scorecard. Alle opgestelde ondernemingsbudgetten samen vormen het masterbudget. Dit masterbudget bevat de geplande bedrijfsobjectieven en de activiteiten die een onderneming daartoe moet uitvoeren.

Naast de opstelling van het masterbudget wordt er ook voldoende aandacht geschonken aan de controle ervan en hoe met het gebruik van specifieke tools van het softwareprogramma Excel gevoeligheidsanalyses en budgetoptimaliseringen kunnen worden uitgevoerd.

Deze publicatie is bestemd voor accountants en andere bedrijfsadviseurs, teneinde hun beleidsadviesfunctie naar hun klanten-ondernemingen toe nog succesvoller uit te oefenen.

Specificaties

ISBN13:9789046612187
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:134
Druk:1
Verschijningsdatum:23-11-2023
Hoofdrubriek:Ondernemingsrecht
ISSN:

Over Jacques Van Der Elst

Dr. Jacques Van Der Elst is doctor in business administration (Newport University CA, State approved, 1994), master in financieel management van ondernemingen, master in accountancy, gediplomeerde in de boekhoudkundige expertise, gegradueerde in de boekhouding en gewezen IAB-accountant. Hij bekleedde meerdere financiële directiefuncties in grote ondernemingen en was gerechtsdeskundige bij diverse Rechtbanken van Koophandel. Dr. J. Van Der Elst doceerde zowel op academisch als hogeschoolniveau vakken zoals statistiek, financiële wiskunde, financieel management, financiële analyse, beleggingsleer, bedrijfseconomie en cost accounting. Meer dan 20 jaar is hij ook IAB-jurylid geweest van de eindexamencommissies. Zijn vele publicaties situeren zich in de domeinen van de toegepaste wiskunde, het financieel management, de bedrijfseconomie en de accountancy.

Andere boeken door Jacques Van Der Elst

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het masterbudget - Een essentiële planningstool voor de onderneming