Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Relatiegerichte zorg

Specificaties
Paperback, 216 blz. | NL
Coutinho | e druk, 2021
ISBN13: 9789046907511
Rubricering
Hoofdrubriek : Paramedisch
Juridisch :
Coutinho e druk, 2021 9789046907511
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In de relatiegerichte zorg wordt contact gezien als een toegevoegde waarde aan het herstel van een patiënt. Hoe kun je warme, begripvolle en betrokken ondersteuning aan je patiënt bieden, terwijl je als zorgverlener gebonden bent aan protocollen en vaak last hebt van tijds- en werkdruk? En hoe kun je in de wereld van zorg en (medische) zorgvraagstukken de ‘mens’ achter de patiënt blijven zien? Op deze twee kernvragen geeft Relatiegerichte zorg antwoord.

Deze uitgave laat zien dat het bewust worden van houding, communicatie en omgangsvormen een grote rol speelt in de verhouding tussen zorgverlener en patiënt. De uitgave leert je hoe je zorgvuldig contact opbouwt, hoe relationele aspecten als aandacht, betrokkenheid en ruimte voor het perspectief van de ander resulteren in meer zelfredzaamheid. Maar ook welke aspecten van de zorgprofessional zelf hier een rol in spelen. Per hoofdstuk worden er in het boek reflecterende oefeningen aangeboden, die je helpen je als zorgprofessional verder te ontwikkelen.

Dit boek is geschikt voor zowel professionele zorgverleners in het werkveld van zorg en welzijn als aankomende zorgverleners die een hbo- of hbo+-opleiding volgen.

Barbara Buijten is werkzaam als hbo-docent, supervisor en begeleidingskundige. Ze werkt aan de opleiding Social Work van de Hogeschool Inholland in Amsterdam en is tevens verbonden als hoofddocent aan de hbo-opleiding Counselling van de Hogeschool NTI.

Specificaties

ISBN13:9789046907511
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:216
Uitgever:Coutinho
Verschijningsdatum:16-3-2021
Hoofdrubriek:Paramedisch

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Relatiegerichte zorg