Nederlandse Voedingsmiddelentabel
Samenvatting
De Nederlandse Voedingsmiddelentabel van het Voedingscentrum is bedoeld voor iedereen die de gehaltes wil weten van voedingsstoffen van in Nederland verkrijgbare voedingsmiddelen. Van circa 1450 producten worden gehaltes per 100 gram aangegeven van:
energie (kcal en kJ), eiwit, koolhydraten, vet, verzadigde vetzuren, cholesterol, voedingsvezels
water, mineralen (natrium, zout, kalium, calcium, magnesium, ijzer) en vitamines (A, D, B1, B2, B6, folaatequivalenten B12, C).
Voor alcoholische dranken en voor vis, schelp- en schaaldieren en vetten, oliën en sauzen zijn in aparte tabellen het alcoholgehalte respectievelijk de vetzuursamenstelling weergegeven. In het hoofdstuk Maten en gewichten staan standaardmaten van voedingsmiddelen. Op basis hiervan is het mogelijk berekeningen te maken van de voedingswaarde van maaltijden en/of (dag)voedingen. Om de uitkomsten van de berekeningen te kunnen beoordelen, zijn de energiebehoefte en aanbevelingen voor voedingsstoffen opgenomen. Tot slot is er een tabel opgenomen met energiebesteding bij verschillende vormen van lichamelijke activiteit gegeven.
Specificaties
Vaak samen gekocht
Anderen die dit boek kochten, kochten ook
Net verschenen
Rubrieken
- aanbestedingsrecht
- aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht
- accountancy
- algemeen juridisch
- arbeidsrecht
- bank- en effectenrecht
- bestuursrecht
- bouwrecht
- burgerlijk recht en procesrecht
- europees-internationaal recht
- fiscaal recht
- gezondheidsrecht
- insolventierecht
- intellectuele eigendom en ict-recht
- management
- mens en maatschappij
- milieu- en omgevingsrecht
- notarieel recht
- ondernemingsrecht
- pensioenrecht
- personen- en familierecht
- sociale zekerheidsrecht
- staatsrecht
- strafrecht en criminologie
- vastgoed- en huurrecht
- vreemdelingenrecht