Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De werkelijkheid achter de cijfers

Transparante jaarcijfers met IFRS (PDF-Download)

Specificaties
E-book, 91 blz. Pdf met watermerkbeveiliging | Nederlands
Uitgeverij Thema | 1e druk, 2005
ISBN13: 9789058718471
Rubricering
Juridisch :
Uitgeverij Thema Pdf met watermerkbeveiliging 1e druk, 2005 9789058718471
Direct te downloaden

Samenvatting

Helderheid en transparantie, daar gaat het om bij de financiële rapportage van organisaties, bedrijven en instellingen. We hebben er allemaal baat bij; de manager die beter inzicht krijgt in de prestaties van concurrenten, of de belegger die een betere investeringsbeslissing kan nemen bijvoorbeeld.

Helaas is de werkelijkheid vaak niet op het eerste oog zichtbaar in de jaarcijfers. Fraude en - al dan niet bewuste - misleiding kunnen welig tieren. Met 'De werkelijkheid achter de cijfers' leert de lezer, door kritische vragen te stellen, zelf de werkelijkheid te ontdekken. De auteur gebruikt de nieuwe IFRS boekhoudregels - die per 1 januari 2005 zijn ingevoerd voor circa 7000 Europese beursgenoteerde ondernemingen - om duidelijkheid te verschaffen over wat wel en niet mag.

Dit boek, vol opmerkelijke praktijkvoorbeelden, gaat niet tot in detail in op de basisbeginselen van boekhoudregels. Het is veel meer gericht op het verkrijgen van begrip en is geschreven voor niet-financiële mensen die hun financieel inzicht willen verbeteren, zoals managers, ondernemers, individuele beleggers, journalisten en OR-leden. De auteur bespreekt alle belangrijke posten van een jaarrekening en gaat vervolgens aan de hand van een fictieve casus op zoek naar de werkelijkheid achter de cijfers.

Specificaties

ISBN13:9789058718471
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:pdf
Aantal pagina's:91
Druk:1
ISSN:

Over Mar Flohil

Mar R. Flohil (1946) is jurist en bedrijfseconoom. Hij begon zijn loopbaan in de bancaire sector. In de loop der jaren is hij directeur geweest bij een hypotheekbank en een effectenkredietinstelling alvorens een eigen effectenkantoor op te zetten. In de afgelopen tien jaar heeft hij zich toegelegd op zakelijke advisering, venture capital, consultancy, interim management en fusie- en overnametransacties. Sinds 1998 is hij toegetreden als partner bij Fuhri Snethlage Joosten & Flohil in Bussum, een kantoor gespecialiseerd in strategie, fusies & overnames.

Andere boeken door Mar Flohil

Inhoudsopgave

Inleiding

Deel 1 - De werkelijkheid achter de posten

1. Winst-en-verliesrekening
2. Balans

Deel 2 - Casusbeschrijving en uitwerking van het Holleblocmodel

3. Hollebloc BV - een casusbeschrijving

Bijlage: relevante instanties

Literatuurlijst

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De werkelijkheid achter de cijfers