Handboek voeding bij kanker
Samenvatting
Dit handboek is van groot belang voor de ondersteuning van patiënten tijdens en na de behandeling van kanker. Veel wordt geschreven over de juiste voeding door patiënten, naasten en zorgverleners. Maar veelal berust dit niet op wetenschappelijke feiten en/of jarenlange ervaring in de beroepspraktijk. Dit handboek gaat juist wel uit van feiten en ervaring waarbij de nieuwste inzichten meegenomen zijn.
Het doel van dit handboek is een overzicht te geven van de huidige kennis over voeding bij kanker, de voedingsproblematiek en de mogelijkheden om via gerichte interventie goede zorg te verlenen. Het handboek is in de eerste plaats bedoeld om informatie te bieden aan de (oncologie)diëtist die de patiënt met kanker behandelt. Maar omdat goede voedingszorg multidisciplinair is en de zorg voor de voedingstoestand ook hoort tot het professionele handelen van de arts, verpleegkundige, fysiotherapeut en andere paramedici, is dit handboek ook voor hen bedoeld.
Trefwoorden
voeding kanker voedingszorg diëtetiek oncologie ondervoeding voedingsbehoefte tumorspecifiek gezondheidszorg multidisciplinaire zorg klinische voeding voedingsadvies palliatieve zorg beweging voedingstoestand comorbiditeit evidence-based supplementen preventie herstel screeningsinstrumenten psychosociale zorg ouders behandeling nazorg
Trefwoorden
Specificaties
Vaak samen gekocht
Anderen die dit boek kochten, kochten ook
Net verschenen
Rubrieken
- aanbestedingsrecht
- aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht
- accountancy
- algemeen juridisch
- arbeidsrecht
- bank- en effectenrecht
- bestuursrecht
- bouwrecht
- burgerlijk recht en procesrecht
- europees-internationaal recht
- fiscaal recht
- gezondheidsrecht
- insolventierecht
- intellectuele eigendom en ict-recht
- management
- mens en maatschappij
- milieu- en omgevingsrecht
- notarieel recht
- ondernemingsrecht
- pensioenrecht
- personen- en familierecht
- sociale zekerheidsrecht
- staatsrecht
- strafrecht en criminologie
- vastgoed- en huurrecht
- vreemdelingenrecht