Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Moderne levens lopen niet vanzelf

Specificaties
Paperback, 231 blz. | NL
Humanistic University Press | e druk, 2005
ISBN13: 9789066656994
Rubricering
Hoofdrubriek : Mens en maatschappij
Juridisch :
Humanistic University Press e druk, 2005 9789066656994
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

De standaardlevensloop heeft afgedaan. Leren, werken, een gezin stichten en dan gepensioneerd inactief genieten van de oude dag: voor steeds meer mensen gaat dat niet meer op. Zij kunnen én willen zelf bepalen hoe zij hun leven plannen en organiseren. De ‘keuzebiografie’ heeft zijn intrede gedaan.
De overheid probeert in te spelen op de nieuwe levensloop. Zorg, werk en vrije tijd moeten beter gecombineerd kunnen worden. Burgers moeten een leven lang kunnen leren, én uitrusten, zonder met pensioen te hoeven.

In Moderne levens lopen niet vanzelf leveren filosofen, sociale wetenschappers en levensbeschouwelijke auteurs hun visie en commentaar op de veranderingen in de huidige levensloop. Kunnen mensen tegenwoordig echt hun eigen leven kiezen of is dat een illusie? Is het levensloopbeleid van de overheid even rechtvaardig voor vrouwen als voor mannen? Is de levensloop maakbaar of overkomt hij ons? Zijn wij wel autonoom en aanspreekbaar op onze individuele verantwoordelijkheid, of meer afhankelijk van en verbonden met anderen? Worden jongeren in scholing en opvoeding wel goed voorbereid op de ‘keuzebiografie’? En hoe worden we goed oud als we ook onze ouderdom zelf moeten organiseren? Dit boek stelt indringende vragen bij de moderne levensloop en in het bijzonder bij de betekenis die de overheid en de burger daaraan geeft. Die vragen worden door de auteurs soms verschillend beantwoord. Want ook al loopt een leven zoals het loopt, de voorstelling die we ervan maken, maken we zelf.

Dr. Joep Dohmen (1949) is Universitair Docent Humanisme en Filosofie aan de Universiteit van Humanistiek. Dr. Frits de Lange (1955) is hoogleraar Ethiek aan de Theologische Universiteit Kampen.

Specificaties

ISBN13:9789066656994
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:231
Uitgever:Humanistic University Press
Verschijningsdatum:23-12-2005

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Moderne levens lopen niet vanzelf