Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.

De offshore wereld ontmaskerd

Over vage vennootschappen, anonieme eigenaren en onbekende geldstromen

Specificaties
Paperback, blz. | Nederlands
Kerckebosch bv | 1e druk, 2016
ISBN13: 9789067205764
Rubricering
Hoofdrubriek : Management
Juridisch : Fiscaal recht
Kerckebosch bv 1e druk, 2016 9789067205764
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Volgens internationale organisaties zoals de OECD (OESO) en FATF, en platforms als G20, is het tijdperk van de belastingparadijzen en misbruik van offshore vennootschappen voorbij. Ondanks maatregelen van (samenwerkende) overheden en genoemde internationale organisaties is er echter geen indicatie dat de toename van offshore vennootschappen met bijbehorende constructies afneemt. Integendeel, statistische kernindicatoren laten een ander beeld zien. De offshore wereld leeft als nooit tevoren.

Kijkend naar het verstopte grote geld zien we in de wereld een spanningsveld. Enerzijds is er de toenemende roep om transparantie door overheden en internationale organisaties. Anderzijds zien we de voortdurende vraag naar internationale verhullingsproducten en -diensten door bedrijven en (vermogende) burgers. Het belangrijkste verhullingsproduct op deze markt is de offshore vennootschap.

In deze uitgave staat misbruik van 'offshore vennootschappen' centraal. Aard en omvang van dat misbruik zijn in kaart gebracht. Hierover werd altijd wel gespeculeerd, maar kwantitatieve en kwalitatieve gegevens ontbraken tot nu toe. Het was dus hoog tijd om de offshore wereld te ontmaskeren.

Het belang daarvan werd weer eens goed duidelijk met de publicatie van de Panama Papers in april/mei 2016. De gelekte interne documenten van het Panamese advocatenkantoor Mossack Fonseca beschreven ruim 214.000 offshore vennootschappen in 21 landen. De onthullingen van de Panama Papers bevestigen het beeld dat in dit boek wordt geschetst. De documenten hebben net als vorige incidenten als de ‘Offshore Leaks’ veel verontwaardiging opgeroepen, maar het is de vraag of de commotie dit keer wél zal leiden tot structurele aandacht voor en aanpak van deze succesvolle dienstensector.

Kennis van het fenomeen offshore vennootschap is van groot belang voor de handhaving en opsporing. In dit boek is de hiervoor noodzakelijke kennis gebundeld, zijn actuele, relevante ontwikkelingen in perspectief geplaatst en worden praktische aanbevelingen gedaan.

Als een extra handreiking aan medewerkers van banken, Belastingdienst, opsporingsdiensten, toezichthouders en anderen die geïnteresseerd zijn in de fascinerende wereld van de financiële offshore, zijn aan dit boek enkele bijlagen toegevoegd: een lijst met fraude-indicatoren om vroegtijdig oneigenlijk gebruik en misbruik van offshore vennootschap te kunnen signaleren, een overzicht van landcodes en vlaggen van veertig offshore landen, en een lijst met relevante documenten met informatie-/bewijsfunctie en hun vindplaats in dit boek.

Met deze uitgave wil de auteur de kennis over de wereld van de offshore vennootschappen vergroten en daarmee een bijdrage leveren aan het voorkomen en bestrijden van het misbruik maken van offshore vennootschappen.

Specificaties

ISBN13:9789067205764
Trefwoorden:vennootschap, Offshore
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:3-6-2016
Hoofdrubriek:Fiscaal recht

Over Jan van Koningsveld

Jan van Koningsveld is specialist op het gebied van offshore vennootschappen, ex-FIOD-rechercheur en directeur van het Offshore Kenniscentrum Nederland.

Andere boeken door Jan van Koningsveld

Inhoudsopgave

1. Inleiding
2. Begrippenkader
3. De OSV: een vergelijkende juridische analyse
4. Historische ontwikkeling
5. De OSV in het Nederlandse strafrecht
6. Wijzen en vormen van misbruik van OSV's
7. Omvang misbruik OSV's
8. Samenvatting, conclusies en aanbevelingen

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De offshore wereld ontmaskerd