Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.

Stilstaan bij de rijdende rechter

Een kijkje in het consumentenrecht

Specificaties
Paperback, 117 blz. | Nederlands
Ars Aequi Juridische Uitgeverij | e druk, 2010
ISBN13: 9789069168241
Rubricering
Hoofdrubriek : Juridisch
Juridisch :
Jongbloed : Consumentenrecht
Ars Aequi Juridische Uitgeverij e druk, 2010 9789069168241
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

De zeven afleveringen van deze rubriek in TvC tot dusver zijn thans gebundeld in dit boekje. Ze zijn bovendien fors uitgebreid, onder meer met een rechtshistorisch hoofdstuk over het verschijnsel rondreizend recht in heden en verleden.

De tientallen uitspraken van de Rijdende Rechter die in het boekje besproken zijn, vormen een mix van bekend en minder bekend recht, van gevormd recht en meer onuitgemaakt recht. Dit is niet alleen voor vakspecialisten interessant. Het boekje zal een doelgroep in het bijzonder aanspreken: de personen die geen leek meer zijn door opleiding en/of ondervinding, maar nog niet echt doorkneed in het consumentenrecht. Denk aan rechtenstudenten op universiteiten of hogescholen en consumenten of ondernemers die zich in hun rechten, plichten en mogelijkheden verder willen verdiepen.

Frank Visser: ?Van Mierlo heeft veel tijd en moeite genomen om mijn beslissingen als Rijdende Rechter in consumentenzaken te rubriceren, te becommentari?n en ? last but not least ? te toetsen aan het geldende recht. Hij is daarin zeker geslaagd. Dat hoeft u niet van mij aan te nemen. Leest u zelf maar! Ik hoop dat u dit boekje met evenveel plezier en belangstelling zult lezen als ik heb gedaan.?

Specificaties

ISBN13:9789069168241
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:117
Verschijningsdatum:3-6-2010
Hoofdrubriek:Juridisch

Over Toon van Mierlo

Prof.mr. A.I.M. van Mierlo (1957) is, na zijn studie en promotie aan de Universiteit van Nijmegen, aanvankelijk werkzaam geweest in de advocatuur te Den Haag en Amsterdam. Vanaf 1993 is hij hoogleraar burgerlijk recht en burgerlijk procesrecht aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Sedert 2002 combineert hij die werkzaamheden met de advocatuur, thans bij NautaDutilh te Rotterdam.

Andere boeken door Toon van Mierlo

Net verschenen

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Stilstaan bij de rijdende rechter