Makanologie
55 jaar Indonesische chefs in Nederland
Samenvatting
'Makanologie' vertelt het inspirerende verhaal van Indonesische migranten die sinds de jaren zeventig naar Nederland kwamen en uitgroeiden tot toonaangevende chefs. Ze namen hun specerijen en kooktradities mee, maar bovenal een krachtige geest van doorzettingsvermogen, creativiteit en trots op hun culturele erfgoed. Hun persoonlijke verhalen over migratie, ondernemerschap en identiteit worden afgewisseld met hun favoriete recepten.
Historica Yulia Pattopang en culinair erfgoedprofessional Helena Smit brengen met 'Makanologie' een portret van Indonesische chefs die hun plek hebben veroverd in de Nederlandse culinaire wereld. Het boek laat zien hoe maatschappelijke en culinaire ontwikkelingen door de jaren heen hun carrières hebben gevormd, welke uitdagingen zij hebben overwonnen en welke kansen zij hebben gegrepen. Tegelijkertijd wordt een voorzichtige blik geworpen op de toekomst van de Indonesische keuken in Nederland.
Specificaties
Vaak samen gekocht
Anderen die dit kochten, kochten ook
Net verschenen
Rubrieken
- aanbestedingsrecht
- aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht
- accountancy
- algemeen juridisch
- arbeidsrecht
- bank- en effectenrecht
- bestuursrecht
- bouwrecht
- burgerlijk recht en procesrecht
- europees-internationaal recht
- fiscaal recht
- gezondheidsrecht
- insolventierecht
- intellectuele eigendom en ict-recht
- management
- mens en maatschappij
- milieu- en omgevingsrecht
- notarieel recht
- ondernemingsrecht
- pensioenrecht
- personen- en familierecht
- sociale zekerheidsrecht
- staatsrecht
- strafrecht en criminologie
- vastgoed- en huurrecht
- vreemdelingenrecht

